Nejste přihlášen/a.
V těchto dnech jich mám na zahradě plno, dokážete poratit s jistotou?
Děkuji.
jiku, jedovatý žampion ( Pečárku zápašnou) bezpečně poznáte podle toho,že se báze třeně uvnitř zbarvuje chromově žlutě, včetně míst po otlačení a pokud byste ji přesto začal vařit, zesiluje se zápach po karbolu nebo po náplasti.Jedovatých pečárek existuje větší množství,ale všechny se vyznačují právě žloutnutím báze třeně. Podle osobní citlivosti vyvolávají větší či menší poruchy v zažívacím traktu A ještě něco.Pečárka zápašná se hojně vyskytuje na místech bohatých na živiny a mimo jiné i právě v zahradách, parcích a hřbitovech.Takže pozor,opatrnost je na místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.