Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sladký červený rybíz

Od: slzicka* odpovědí: 4 změna:

Chci si koupit pár keříkových červených rybízů, musí být vhodné do hor a hlavně at jsou spíše sladké, ty co máme jsou strašně trpkokyselé, dají se jíst jen zavařené.

Děkuji.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x
Já mám nejrači jostu. Pestovaná na kmínku dokazuje že jde o křížence angreštu s rybízem, ale jako keřík plodí takový velký černý rybíz. Bobule jsou ale velmi sladké a chutné. Kazda ustrižená a do země strčená větvička se ochotně ujme takže si jich koupíš jen pár a zbytek si namnožíš sám.

 


2x

pořád doporučuju ROVADA, je středně ranná takže snad i v horách bude bez problémů. Jsou to opravdu dlouhé hrozny a velké bobule, fotky v tomto případě nelžou. A chut je pro mě typická pro červený rybíz.

 

rostlin*

0x

Chce to trochu zagooglit (například zde máte diskuzi) a nějaké odrůdy najdete. Jinak červené rybízy jsou od přírody spíše kyselejší. Je to dáno fyzikální povahou samotné rostliny.Jednoduše řečeno,kdyby byly sladké,nebyly by červené. To barvivo v plodech (Anthokyany) je právě červé díky nízkému pH,t.j. kyselosti plodů. Také je třeba,aby byly rostliny na slunném místě a plody mohly dobře dozrávat.

Zdravím.

 


0x

Ja si myslim, ze cerveny rybiz je jen kysely, sladky jsem nikdy nejedla. Kdyz sladky, tak je vyborny cerny nebo mame na zahradce i bílý, ten je jeste lepsi.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]