Nejste přihlášen/a.
Hezkou neděli přeji...prosím pomůžete pojmenovat bylinky - děkuji
Ano, je to smil italský, ale říká se tomu "Maggi" - promnout v prstech, voní opravdu jako maggi.
mija má recht.!
1. Tymián - po rozemnutí v prstech voní, jako Mateřídouška. používá se pod maso a na rybičky.
2. Rozmarýn. Pečené maso, sekaná.Buď nadrobno posekat, nebo strhnout celé lístky z lodyhy. Bacha, tepelnou úpravou příliš nezměknou. Já dám na maso celou snítku a po upečení ji dám pryč. Chut zůstane.
Možná je to jiný druh Rozmarýnu. Stačí promnout lístečky v prstech a vůně by měla být přibližně stejná.
Já mám třeba tři druhy Máty.
pokud je dvojka stříbrná joko sametová a celá rostlinka je oproti rozmarýnu měkčí je to levandule...rozmělnit lístek mezi prsty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.