Nejste přihlášen/a.
Nevíte prosím někdo,při kolika stupních teploty může ovoce určené k pálení začat kvasit?Mám v garáži asi 12,stupňů a moc se tomu nedaří.Nechci,aby mi to shnilo.
Idealni manual pro domaci pripravu precti a budes vedet ale pokud to nenajdes je to 20stupnu ideal...
Pálení se snad neřídí roční dobou, lze jej provozovat celoročně. Rozhodující je stav suroviny k pálení.
Kvašení je záležitosrt,dosti na teplotě závislá.Při 12 st C už kvašení ustává.Proto se kvas snažíme udržet při teplotách 18 - 20 st.
Po asi 5 týdnech už se můžeš skladovat venku do vypálení-.
JABRAKA
No, já nevím jabrako,ale po 5,týdnech už může kvas do pálenice.Záleží na tom,jak je vyzrálý.
Určitě jde do pálenice,ale někdy je tam takový fofr,že se musí i několik týdnů čekat.Pak je lépe kvašení pozastavit.
JB
To myslíte Jabrako vážně?POZASTAVIT KVAŠENÍ?TO BY BYL BLIVAJZ,kdyby ste dal do pálenice něco nedokvašené.Já bych řekl,že do pálenice to opravdu nejde,pokud je kvas nedozrálý. Nebo ještě hůř:zoctovatělý.
PS:A já se navíc ptal při jaké nejnižší teplotě funguje kvašení ovoce.Jinak o tom vím docela dost.Krom té teploty.
záleží co vám kvasí za ovoce,pokud švestky tak ty jsou v poho,už nám i skoro zmrzli a byla bobrá slívka,je jasné že v teple to je lepší,jinak když vykvasí a udělaný koláč klesne tak už by měli být,budete mít jen vodu na hoře,jinak se to měří cukroměrem jaký je tam podíl,no a hrušky tam už je to horší ,musí se hlídat ,jak mile klesne cukernatost muže se to přehoupnout na octovatění,den dva a celá várka je pak do kompostu,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.