Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak uskladnit na zimu domácí česnek.
V temnu ,chladu a suchu.A hlavně musíte uskladnit kvalitní palice.Včera jsem byl zrovna u nás na tržnici a co tam prodávají je někdy k pláči.Paličky nesmí mít plíseň.Stoužky nesmí být zahnědlé ani hnědé skvrnky./jsou vidět od kořínků/
S tímhle mám také problém. Ve sklepě máme teplo a vlhko, ve zděné spižírně také nevydrží. Pokoušela jsem se nechat palici na stonku a dát jakoby do vázy, palice jen tak v košíčku, v krabičce v ledničce, ve věnci, palici rozebranou a ve sklenici v ledniče. A všude to dopadlo fatálně. Scvrkl se nebo začal růst.Rozebraný na mražáku, ve skleničce v oleji, v soli.Nic moc.Tak jsem smutná a pokud to jde, tak mám náš z trhu a pak musím ten šikmooký, podivně smradlavý a beztak plný chemie z Číny.
Já to tak mám se vším, vozím z chalupy po troškách cibuli, brambory, zeleninu a jsem ráda, že týden to tu v teple panelákové spižírny v kuchyni vydrží. V garáži tam zase mrzne a tak ani to nebylo dobré řešení. Není nad náš česnek a nejlíp modrý paličák ale když už tak než Čína to raděj ten Španělský. Letos dík počasí je to špatné, česnek i brambory menší než jiné roky a dost kazů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.