Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem v létě kalu v květináči, teď jsem se dočetla, že mám vyndat hlízu a přezimovat ji v lednici. To jsem vůbec netušila, takže jsem ji asi před 3 týdny dokonce i přesadila a dala dovnitř jako že na zimu. Ona ale nevypadá, že by uvadala nebo podobně. Musím ji tedy všechny listy ostříhat a vyndat tu hlízu? Nebo mám čekat co bude dělat a vyndat ji až když bude uvadat?
doplněno 03.10.09 16:42:Zkouším teda fotku, třeba někdo poznáte druh podle listů
Obecně platí, že přezimování hlíz kaly ( botanický název - Zantedeschia ) je možné nejlépe v prostorách s teplotou cca 10 až 11°C. Stejně tak je ale možné skladování tzv. za sucha - s mírně vyšší vlhkostí vzduchu - s možností přisypání rašelinou. Je jen škoda, že neuvádíte, o jakou odrůdu kaly přesně jde. Pro Vaše další ošetření hlízy bude totiž zcela nezbytné nejdříve zjistit, ... zda jde o rostlinku ... s letní ... či zimní vegetací ... a podle tohoto zjištění postupovat dále. Záleží-li Vám skutečně na této nádherné pokojové květině, pak byste neměla ponechávat nic náhodě a zakoupit si specializovanou knihu, která by Vám určitě pomohla zjistit tu správnou odrůdu Vaší květiny ... a následně také určit správné zazimování Vaší hlízy. Je možné, že byste se ale také něco více mohla dovědět na sedmdesatosmicka.webnode./... Přeji zdárné pěstování.
Venkovní kaly na podzim vyndám z hlíny,odstraním listy a po uskladním ve sklepě v teplotě 10-15 stupňů.Na jaře brzy zasadím,dlouho trvá než listy vylezou na povrch,pak rostou velmi rychle a červen,červenec kvetou,je to nádhera,dlouho vydrží ve váze,moc pěkná květina.S tou lednicí nemám zkušenost,ani jsem to nikdy neslyšela,já při počtu asi 60hlíz,si to neumím představit,to bysme asi celou zimu drželi dietu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.