Nejste přihlášen/a.
Mohl by být. Asi je sucho, jinak by se neomylně poznal podle lesklé slizké kůžičky na klobouku. Ale ta žlutá barva třeně pod kloboukem je také docela určující. Jestli jde pokožka z klobouku snadno sloupnout, je to s jistotou klouzek.
Každopádně toto je jedlá houba. Pokud je utržena čerstvá a co nejdřív zpracovaná.
Za mě ano. Z klobouku by měla jít odstranit ta kluzká "slupka"-případně že jde špatně, namočit na chvilku klobouk do vody. Klouzků je hodně druhů, ale ze samotných klouzků mi smaženice nechutná, přidávám jen k "tvrdším" houbám. Sušené klouzky do omáček za mě také nic moc.
Pokud necháš houbu dlouho na stole, zanechá žlutou až světle hnědou stopu, tytéž barvy na rukách při loupání slupek z klobouků. Řekl bych, že je tato houba nezaměnitelná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.