Nejste přihlášen/a.
Podle výzkumů by mělo 40% produktů obsahovat rezidua pesticidů, z nichž má 3.5% pesticidy nad povolenou hranici. Abyste se tomu vyhnul, kupujte produkty místní a sezónní. Nebo nakupujte v Rakousku, tam jsou na to mnohem přísnější. V ČR se pesticidy používají naštěstí méně než jinde. A taky se plodiny mají sklízet po ochranné lhůtě. Na to, co se ptáte, byste musel znát zemi /místo/ původu onoho chřestu.
V restauraci to neovlivníte, ale doma můžete plodiny namočit do slané vody na 20 min, do roztoku sody na 15 min a pak pořádně opláchnout. Co se dá oloupat, tak loupat. Znám zahradníka, který si poctivě loupe jablka, protože ví, kolik postřiků dostaly..
Prý i 25 postřiků za sezonu, aby byla jablíčka jako malovaná
To bylo v reportáži o italských pěstitelích jablek na vývoz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.