Nejste přihlášen/a.
V jakém nálevu? Když tam nebyl ocet, ale jen sůl, tak i 20 min je málo. Neprovaří se, zkvasí. Skladovat se dá utržená v suchém a chladném větraném místě, ale jen cuketa velká vyzrálá. Malé jemné cuketky nevydrží. Viděla jsem v nějakém pořadu fintu, že dýňky natírali bílkem, že se prodlouží jejich skladovatelnost. Jestli to funguje i u cuket/?/
cuket máme taky plno---manželka z toho dělá cuketové zelí-je to jak vařené obyčejné zelí-výborné jako příloha třeba ke knedlíku a vepřovému.nebo to robotem nasrouhá a zavařuje taky to přidá do těsta a je pak z toho taková nadýchaná buchta-jinak teď držím v ruce její recept na cuketové zeli-je to místo okurek-takže takové sladkokyselé ----- takže-4 kg cukety ---6 cibulí -0.50 l octa-500gramů cukru -50gramů soli-2 lžíce kmínu---------cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme-i se slupkou------přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a promícháme vše se solí,cukrem,octem,kmínem-----necháme asi půl hodiny odležet------pak plníme sklenice a sterilizujeme 30 minut při 85 stupních---samozřejmě předpokládám dobré zavření sklenic víčky před tou sterilizací...je to fakt mňamka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.