Nejste přihlášen/a.
Několik let zavařuji fazolové lusky tak, že je čerstvé dám do sklenic, použiji nálev na okurky a asi 1/2 hod. steriluji. Teď jsem se dočetla, že se nejdřív lusky mají krátce povařit a pak teprve nakládat. Nevíte proč? Děkuji.
Určitě povařit a dost! Jednou jsem je povařila málo a všechny mi zkvasily! Za pár dní mléčný zákal a byly na vyhození. Ta půlhodinová sterilace je nezměkne, nerozvaří.
Dělala jsem je v lehce okyseleném /octem/ a osoleném nálevu s pár kuličkami nového koření a pepře na sklenici. Pak je vychladlé poskládala a zalila. Nálev na okurky mi připadá šíleně kyselý. Pak budou mít chut jako okurky a nebudou tak jemné a vhodné k masu a bramborám, jako příloha. Takže nálev podle toho, co chcete mít ve finále.
Já také dávám rovnou do sklinek a nikdy se mi nezkazily. Nálev ten, co vám tu někdo napsal, protože pokud se dají fazolky do okurkového nálevu, tak se z toho nedají udělat fazolky na kyselo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.