Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zavařování fazolových lusků

Od: lenulakr® odpovědí: 5 změna:

Několik let zavařuji fazolové lusky tak, že je čerstvé dám do sklenic, použiji nálev na okurky a asi 1/2 hod. steriluji. Teď jsem se dočetla, že se nejdřív lusky mají krátce povařit a pak teprve nakládat. Nevíte proč? Děkuji.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x
Někdo má raději lusky křupavé , ale když koupím v obchodě konzervu , tak jsou ty lusky úplně na kaši . Já osobně nevařím . Možná ale mysleli blanšírování, kvůli zachování barvy .
Mario
tt
15.07.22 21:05

.

 

liska5

3x

Určitě povařit a dost! Jednou jsem je povařila málo a všechny mi zkvasily! Za pár dní mléčný zákal a byly na vyhození. Ta půlhodinová sterilace je nezměkne, nerozvaří.

Dělala jsem je v lehce okyseleném /octem/ a osoleném nálevu s pár kuličkami nového koření a pepře na sklenici. Pak je vychladlé poskládala a zalila. Nálev na okurky mi připadá šíleně kyselý. Pak budou mít chut jako okurky a nebudou tak jemné a vhodné k masu a bramborám, jako příloha. Takže nálev podle toho, co chcete mít ve finále.

 

tt

2x

ja mam navod:

lzicka octa

lzicka soli

zavarovani:

15 minut varit, nechat vychladnout

po 24-48 hodinach

10 minut varit.

 


2x

Já také dávám rovnou do sklinek a nikdy se mi nezkazily. Nálev ten, co vám tu někdo napsal, protože pokud se dají fazolky do okurkového nálevu, tak se z toho nedají udělat fazolky na kyselo.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]