Nejste přihlášen/a.
Je tady, skoro 80 cm výška šířka keř, a poprosila bych o rady, co je za možnosti využití. Hlavně teda vrchní nadzemní část. Jím zelené rostliny, pampeldu, bršlici, barborku,...stylem že si natrhám co se mi do hrsti vejde když vidím pěkný lupení a chroustám, a četla jsem i o kostivalu že je jedlý ale i jedovatý. Jíte ho? Děkuji.
U kostivalu jde především kořen se zásobními látkami. Pod černou slupkou je bílý a tmavne na vzduchu. Suší se na následné louhování na tinktury a masti na klouby, kosti, otoky. Dá se ale takto nastrouhat a dělat z něj obklady. Nebo se vylisovaná štáva přidává do kapek na žaludeční vředy. Listí bych nejedla, asi nebude jedovaté, ale ty četné třísloviny mohou spíš žaludek podráždit. Přeci jen jde o dávkování, které je po kapkách. /Nejsu naša koza./
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.