Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Přezrálé fazolové lusky

Od: lenulakr® odpovědí: 3 změna:

Nestihla jsem včas otrhat všechny fazolové lusky a některé jsou už žluté a ne zelené. Můžu je normálně použít? Dík za radu.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

floro*

4x
Nechte dozrát, vyloupejte, dosuste a použijte jen fazole. Na semeno si nechte jen v případě, že nejde o F1

 


2x

Nedoporučuji, spíše bych je nechal na vzduchu dojít a vybral z nich semena - příští sadbu.

Loni jsme nechali lusky o kousek déle a už nešly použít jako příloha. I když by neměly tak stejně tam měly tu nit podél celého lusku. Za syrova nešla oddělit, uvařené to vadilo mezi zuby. Jediná možnost byla dát tyto lusky do polévky a mírně je rozvařit. Ale stále byly zelené, jen moc zralé.

Žluté bych rozhodně nevařil. Není oč stát.

11.08.21 11:23

Děkuji

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]