Nejste přihlášen/a.
Podle mne to nedopadne dobře, protože jste je právě neusušili. Mohl jste je vyloupat a jádra vysušit třeba v troubě a pak teprve nasucho zavařit. Já je suším v sušičce, také by mi při pomalém sušení začaly doma plesnivět. Tu sušičku doporučuji, využijete ji i na jiné potraviny. Já teda vysušené ořechy dávám do vakuovacích pytlíků a vydrží jako čerstvé i dva roky a možná déle.
Ořechy jaksi "šustí" v ruce. Nevím jak to jinak popsat. Podle mne ale každý pozná "mokré" jádro od usušeného. Tak zkuste sníst, mokrá mají jinou chut a v ústech nechřupou stejně jako suchá. Fakt bych ráda poradila, ale nevím jak. Tak je prostě dejte do sušičky a pro jistotu několik hodin sušte. Tím rozhodně nic nezkazíte. A křížaly z nich určitě neuděláte, nejsou to jablka. Já je dosušovala na 60 stupňů celý den. A přehazovala jsem plata a občas promíchala rukou a jasně jsem rukou cítila, jak šustí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.