Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hřib kovář a hřib hnědý: jaký je rozdíl v chuti?

Od: katka111 odpovědí: 6 změna:

Hezké odpoledne,

jaký je, prosím, rozdíl v chuti mezi těmito dvěma houbami, případně na co se hodí (jedna je třeba lepší k masu, jiná dejme tomu do vaječných pokrmů)...?

Moc děkuji.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

7x

Suchohřib hnědý,nebo panský,případně podhříbek,nebo podborovák.Má řadu lidových názvů.Je to hříbek chuti vcelku mdlé,i nasládlé.Samotný ve smaženici chuti nepřidá.

Kovář -modrák je aromatická houba,poměrně tvrdá.Do smaženice je ho nutno podusit a pak teprve smažit.Smaženice je nejlepčí ze směsi hub,nemělaby v ní chybět i mladá růžovka,a hlacvně lišky.

JABRAKA

 

72mona3*

5x
Smaženice je nejlepší ze směsi hub Oba druhy hřibů jsou výborné, ale kovář se nehodí na řízky. Jinak kamkoliv.

 


5x
Hřib kovář vyžaduje hlavně delší tepelnou úpravu z důvodu, že pokud je nedostatečně upraven, může způsobit zažívací potíže, podobně jako např.václavkyJinak je to velmi chutná houba,využívá se hlavně do omáček a nedoporučuje se k sušení, protože při něm ztrácí vůni, na rozdíl od jiných druhů hřibů, u kterých se vůně sušením naopak rozvine.

 

vilik*

3x
Mám zkušenost, že kovář potřebuje trochu delší tepelnou úpravu, jinak je tužší. Při směsi hub, takzvané smaženici, je potřeba na to myslet.

 


0x

Hlavní rozdíl je v tom, že naděje že modráky - kováře a koloděje , najdete zdravé nečervivé je tak 1:5

 

katka111

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]