Zdravím letos jsem poprvé zasadila na záhonek vlastní rajčata a jsem z nich dost narozpacích. Rodiče pěstovali celé mé dětství, ale na nic takového si popravdě nevzpomínám... Mám hromadu rajčat, které jsou sice měkké, dole červené, ale nahoře zůstaly žluté, v tom místě jsou takové tuhé a zvláštní... myslíte, že to mám ještě nechat a dojde to? Nebo žluté vykrojit a sníst? Zbytek rajčat vypadá ještě hůř, na plodech jsou takové zvláštní bílé měkké fleky. Je to pohnité? Plíseň? (Druhá fotka) Děkuji za odpověď.
Je to plíseň.Ja chtěla loni rajčata vykrojit, byly napadené minimálně ,ale pod slupkou měla taky plíseň.To se nedá jíst...yBohuzel.U těch vrchních popravdě nevím.
na plodech to není plíseň, ale jak píše pckop, tak jsou spálené od sluníčka. Jíst se to dá normálně, když tu spáleninu odkrojíte. Žluté vršky jsou u některých odrůd normální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.