Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Libeček obarvil polévku

Od: ivaprazakova odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, mohli by jste mi prosím poradit? K vaření ráda používám libeček. Ale dnes se polévka obarvila na brčálově zelenou. Nechápu proč teď a před týdnem ne. Pokus jsem zopakovala a znovu. Libeček je čerstvý. Děkuji za odpověď.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

0x

Dobrý den. Tak to čumím, libeček používám mnoho let, čerstvý a zmrazený ale toto se mi ještě nikdy nestalo. Jste si jistá, že to byl libeček a ne zelené barvičky?

 

dena*

0x
To se mi nikdy nestalo. Je to asi jina odruda. To neni mozne. Zkuste jiny libecek, treba od kamaradky ci z trhu

 

lipanek

0x

A co to bylo za libeček? Kde jste ho vzala? Z obchodu? Kdoví, odkud byl a jaká to byla odrůda z ciziny?

Ze zahrádky jistě ne, mě již dávno odumřel, zežloutl.

 

ivaprazakova

Dostala jsem ho od kamarádky a normálně používala. Před tím se mi to nestalo. Zmrzlý není tady ještě nemrzlo. Tak asi UFO.Už je na kompostu. Jen mně zajímaly zkušenosti jiných.
lipanek

Vidím snítku libečku v hrnci na té vaší fotce.

Já se trošku divím, že ho ještě máte na zahradě, proto jsem se ptala, jestli není z ciziny. Mám asi nějakou jinou odrůdu, protože mě libeček končí v srpnu, potom uschne a jestli obrazí jedním malým výhonkem kdoví. Dávám si ho proto v červnu-červenci do soli.

Jinak mi čerstvý takovouto barvu nikdy v polévce neudělal.

Ovšem mě by ta zelená barva vývaru vůbec nevadila a snědla bych to beze strachu.

-------------

Ale na stránkách o ,,pěstování libečku,, je opravdu uvedeno, že se sklízí až do října, do prvních mrazů.

 

junkers*

0x

Nevařila jste to nějakou náhodou v papiňáku?

ivaprazakova

Nevařila, vždyt tam je snad vidět normální hrnec.A i kdyby, nikdy před tím to neudělalo, tak proč teď? Přidávám foto toho zelenáče. Škoda že nejde přeposlat vůně. Byla přesně taková jak má libeček vonět.

 

id

0x

Že by papiňák pouštěl barvu? Vše i s domácím libečkem vařím v papiňáku a výsledek není dozelena. Nemám tušení čím by to mohlo být.

 

ben®

0x

Dobrý den, u nás se z libečku používal vždy jen list, ale zdá se, že Vy vyvařujete i se stonkem. Není to o tom? Zdravím!

lidus*

Libeček vařim i se stonkem, v papiňáku a zelená se nekoná. Hezký večer.

 


0x

Zřejmě jste do polévky dala ještě něco, co s libečkem takto reaguje.

 

pavelpavel*

0x

To snězte a neřešte to však se neotrávíte.

 

cesmina*

0x

A bobkové listy jsou sušené nebo čerstvé? Dáváte pokaždé stejné suroviny na tu polévku? . Nebo jste dala něco jinak?

ivaprazakova

Všechno jsem udělala stejně jako jindy. Když jsem to pak zkoušela znovu tak jsem ho dala do holé vody a udělal to zas. Tak snad už jsem zodpověděla všem všechny otázky. Jo ještě jedna odpověď ,voda byla pitná.Do receptáře jsem psala, taky nevědí a pan Pohlreich mi ještě neodepsal.Děkuji za nápady a reakce a všem přeji pěkný den.

A nemůže být někde v tom libečku schovaný nějaký škoůdce, něco jako je drvopleňova housenka ve dřevě, který ten libeček žere a pak je z něho to zelené?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]