Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Omnia víčka nechytají

Od: sansnomf® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, jsem příznivcem tohoto serveru, ale nenašel jsem bližší okruh témat pro mou otázku. Moje žena zavařuje okurky, používá sklenice Omnia 3/4 l a snaží se je uzavřít tlakem tzv. hlavy. Děláme to už léta, ale letos víčka nechytají a nechytají. Nebylo by lepší změnit technologii uzávěru víček? Můžete poradit?

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Někde tady už podobný problém někdo řešil a fórum zjistilo, že se jedná o nová víčka, která mají o vlas kraší ten rantlik, který se ohýbá pod skleněnou hranu. Je to tak. Tam, kde "Nechytlo" nové víčko, prastaré nemá problém.


Tak to jste udeřil na hlavičku. Asi máte pravdu. V tom případě asi bude lépe přejít na jinou technologii.

 

liska5

3x

Uzavírat tou hlavou přes utěrku. Nebo mám takové zavařovací plastové kleště a tím to opakovaně skřípnu po uzavření klasickou hlavou. Možná v jiném obchodě, dom.potř., hypermarket, drogerce, mají jiná víčka. jedno s sebou a porovnat.


Samozřejmě to přes utěrku děláme. jde o vyzkoušení, jestli to těsní. Při otočení dnem vzhůru by to nemělo téct. Ale třeba to neteče, jenže stačí počkat delší dobu, tedy delší chvíli, a ono to nakonec začne téct. Ale co když to opravdu pořádně "chytne" až tím zavařením,? Pak je zbytečné se tím trápit.

liska5

To obracíte před zavařováním?

 

bulik*

2x

Jo přes utěrku jsme to dělávali. Pak jsme přešli na lahve se šroubovacím uzávěrem získané při koupi sterilovaného zelí a občas i nakoupených krátkých znojemských okurek nebo levných okurek v Kauflandu. Dnes i okurky manželka zavařuje v mikrovlnce. Ale je potřeba šroubovací uzávěr utánout jen mírňounce, jinak pak nejde otevřít.


Způsob zavařování v mikrovlnce mě téměř šokuje. Při jakém výkonu a jak dlouho zavařujete? A opravdu to lze takto zavařit? Mám pocit, že máte vyvinutý smysl pro humor.

No, za mě v mikrovlnce tedy ne. Já se nemůžu zbavit pocitu, že ty vlny prostě vše dobré absolutně zabijí, kdežto normální zavařování má prostě jiné energie.

bulik*

@sansomf No každou sklenici 680ml 7minut, tedy čtyři sklenice naráz v mikrovlnce 28minut. Najděte si na googlu heslo "zavařování v mikrovlce".

 


0x

Zavařoval jsem minulý týden - víčka jsem dával zásadně nová, chce to nevyšmajdanou hlavu, mám hliníkovou, žádnou utěrku jsem pod ni nedával, po zavaření 20 minut na 80°C vytáhnout zmíněnými kleštěmi a obrátit. Kleště nejsou v žádném případě určeny na ,,dotvarování´´ víček, ty se tím spíše zprasí. No a z 65 lahví nepovolila ani jediná.

 


0x

Je to jednoduché, nová víčka jsou nekvalitní. Jak ty omnia, tak ty šroubovací. Je to šmejd všechno. Mám naprosto stejné zkušenosti. Špatné! Není to tou "hlavou", ale špatným výrobkem. Já už jsem to vzdala a nekupuji nová víčka, protože z 10 kusů bude držet možná polovina. Nejlepší je po známých sbírat sklenice od kupovaných zavařenin a opravdu si víčka opatrovat. A to ještě chtějí za jedno víčko i 3 koruny a pak to člověk vyhodí do popelnice. A to ještě k tomu ta práce, naštvání že to nedrží a vyhození i těch okurek, protože dvakrát je zavařovat nemá smysl, pak jsou rozvařené. V mikrovlnce teda nezavařuji, i když jsem četla, že to někteří dělají. Někteří zavařují i v myčce nádobí. Já tohle nedělám, protože ani mikrovlnka, ani myčka nádobí není určená k zavařování potravin, které pak budu konzumovat. Chápu, že to některým lidem vyhovuje, ale já mám k tomu prostě negativní přístup a zavařuji v hrnci, který je k tomu určený.

 

omnia

0x

Nějak to nechápu. Píše se tady o zavařování v mikrovlnce. Co to ale udělá, když se tam dají víčka, která jsou kovová?

 

liska5

Mikrovlnku už nemám, ale mám pocit, že hliníku to nevadí.

 


0x

Na trhu jsou víčka, která nejdou uzavřít žádnou hlavou a pak jsou hlavy, kterými nejde uzavřít žádné víčko. Chce si to najít pořádnou hlavu a víčka od stejného výrobce a neexperimentovat. Letos zatím cca 80 lahví okurek. Chycení víček na 100%.

 

liska5

0x

Ano, chytne to až tím zavařováním. To je chyba obracet čerstvě zavíčkované nezavařené. Vytáhnu po zavaření, postavím na utěrku, a jak budou zchládat, tak s puknutím se víčko vcucne. Poznám i podle poklepu.

. Když ne, nechytila. Někdo převíčkuje a znovu zavaří, jiný obsah zbaští.

 


0x

Dobrý den. Řešilo se v této diskuzi, tak mrkněte, třeba to pomůže:

poradte.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]