Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych věděl, co se používá na skladování ovoce ze supermarketu přes rok. (Zjistil jsem, že jsem si občas kupoval ovoce, které v tu dobu ještě nezrálo.)Jesti se šouupne do mrazáku, nebo se do toho píchají nějaké chemické srajdy. Omlouvám se, ale nenašel jsem jinou rubriku, kam bych ten příspěvek mohl napsat. Díky
švagr pracoval jeden čas v obchodě, banány příjdou v pytlích s nějakým plynem, po rozdělání pytle ty zelené dozrají za 10h a jdou na prodejnu, co se neprodá do druhého dne jde okamžitě do slevy. Žiji tu již dlouho a myslím, že každý by měl vědět, že každé ovoce a zelenina chce svoje, koupit v zimě rajčata od kdoví kdkud je pouze drahé a dekorativní ale chut našich rajčat to nemá, totéž meruňky a broskve co procestují půlku světa. Jíme to, co nám příroda v našich podmínkách nadělí, produkty co nezralé cestují 3 dny a stojí majlant nekupujeme.
Velkosklady ovoce často používají uskladnění v kontejnerech,plněných dusíkem.Není ani potřeba příliš snížená teplota.Skladovací doba se prodlouží několikrát.Nehrozí ani plíseň či hniloba.Zastaví se i červivost.
JABRAKA
Kdybyste ji dýchal, tak by Vám veselo nebylo. Ale co se týká ovoce, tak škodlivá není. Kdyby byla, tak to nemohou prodávat.
Co se týká vosku... Vy si neomyjete jablko než ho začnete jíst? Ale jinak by škodlivý být také neměl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.