Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám menší pytel letošních vlašských ořechů i se skořápkou, které se mají uchovávat v suché a chladné místnosti, tyto ideální podmínky k dispozici nemám. Co tedy nejlépe udělat? Nechat je v zasklené lodžii, kde vlhko je, ale zase chladno a nebo je dát do sklepa, kde je kolem 20 stupňů, ale sucho? A nebo je raději vyloupat a zamrazit nebo nasucho zavařit?
Děkuji za tipy.
Ono hodně záleží na skořápce. Čím tvrdší skořápka, tím má ořech delší skladovatelnost ve skořápce. Papíráky žluknou první. Kameňáky mám v sítovém pytli i 4 roky v kůlně na trámu. Nejlepší skladování je sterilování v zavařovačce. Nevěřil jsem tomu ale jádra ze sklenice nejsou vyschlá na troud ale opravdu jako čerstvá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.