Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové, orosím o radu. V letošním počasí mám stále rajčata na záhonu a rodí i když sluníčko chybí a chut už není jako v létě. Prosím o radu co s tím, mrazák mám naplněný. Vaříte někdo čatný z rajčat a jablek?) Co ještě přidáváte a můžu to pak naplnit do malých krabiček a zamrazit? Napadlo mě pak přidat mleté maso vepřový bok nebo nějaký mletý salám a použít na topinky, je to dobrý nápad? Děkuji Lída.
Tohle jsme tu řešili nedávno: poradte.cz/...
Čatní je vyzkoušené a dobré. Za sebe doporučuji používat rajčata s nádechem žluté až oranžové - během týdne doma do této barvy dojdou.
My teď sklidili poslední nezralé papriky a už venku nemáme nic kromě malin, co ještě zrají.
Nedávno to tady bylo.
Vložit zelené do obalu na vejce. Já jsem to postavila na parapet k oknu a rajčata červenají. Před chvílí jsem volná místa doplnila utrženými na zahradě. Pokud jich máte hodně, dávaly se i mezi špaletová okna anebo do té velké sklenice od okurek - nakládaly se do nich i vejce - .
Děkuji za rady všem. Rajčata jsou krásně červená ale už ta chut není jako v létě. Uvařila jsem omáčku na špagety a dala zamrazit. Rajčata, jablka, bazalka, cibule, sůl, cukr, nové koření, bobkový list a česnek jen do některé. Snad to bude jedlé. Doufám, že už se ochladí, jinak mám rajčata i na Vánoce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.