Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vyroba boruvkoveho vina

Od: sklar® odpovědí: 3 změna:

dobry den chtel bych skusit udelat boruvkove vino.je postup stejny jako u cerneho rybizu? nebo napise nekdo svuj recept? dekuji za kazdou radu.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Nikdo nepíše, takže - je to jedno, z jakého je to ovoce, postup je stále stejný. Kdysi to dělal můj děda, mělo takovou zvláštní chut, už jsem to nikdy od té doby nepila.

 

mate*

0x

Jeho výroba má odlišnosti.Je náchylné na nemoci.Na 1 l štávy max. púl litru vody.Borúvky slabo kvasí, proto udělejte zákvas z jablečné štávy,hrozna,určitě použijte vinné kvasinky,dejte dvounásobek kvasinek..Dobře udělané víno z borúvek má hodně taninu/tříslovin/ a velice připomíná hroznové víno.Jestli nemáte zkušenosti s výrobou,né vždy se zadaří.Dúležité je,aby to začalo brzo a nástup kvašení proběhl rychle,tím víno - kvalita utrpí nejméně.Slupky namočte a ještě jednou vylisujte.

 

jabraka*

0x

I ovocná vína by se měla vyrábět ne z celého ovoce,ale ze štávy.Takře borůvky trochu svařit,až pustí štávu,pak přes plátno zcedit a vylisovat.Štávu lze dosladit,dát kvasinky,Dvojitá dávka nemá smysl,kvasinky se rychle množí,takže se během krátké doby počet zmnohonásobí.Kvasit pod uzávěrem,.tak,aby se tam nedostal vzduch.Kvašení skončí podle teploty asi po 6 týdnech.

Osobně se domnívám,že borůvky je lépe zkonzumovat čerstvé,než je zkazit tímto způsobem.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]