Nejste přihlášen/a.
Ahojte, zajímalo by mě, jestli je tady někdo, komu vyloženě chutnají rozinky. Já sama je klidně sním, ale ve vánočce a pečivu mi spíš docela vadí, a spousta přátel mi říká, že je vyloženě nesnášejí. Zatím jsem nepoznala nikoho, kdo by si v nich vyloženě liboval. Jak to máte vy? :D
když bude na stole otevřený pytlík, tak je vyzobu. nelibuji si v nich, na libování mám pivo, ale moc mi chutnají
Ano, mě chutnají, jak volně z pytlíku /očištěné, vyprané/, tak v pečivu, nevadí mi. Znám ale lidi, kteří je nemusí a z mazance apod. je vydloubávají. Též ale znám člověka, který naopak mě žádal, abych dala do pečiva co nejvíce rozinek, abych s nimi nešetřila. Tak si myslím, že jsme lidé různý.
Cim vic rozinek v pecivu kam patri, tim lepe. Strudly, mazance, vanocky, koláče, vdolky...
Samotne nebo v cokolade jsou take vynikajici.
Deda mi odmala rikal, ze jsou to suseny pavouci a ja mu veril. Presto me vzdycky chutnali.
Ne že mi nechutnají, ale hnusí se mi. Pokud se mi náhodou dostanou mezi zuby, tak mám co dělat, abych nezvracel. Když od někoho dostanu něco upečeného s rozinkami, tak si to ze slušnosti vezmu (tedy odnesu domů, na místě to zásadně nejím), ale doma to vyhodím. Je mi hloupé říct hospodyni, která do toho dala svoji práci, um a mnohdy i jakousi lásku k jídlu, že tohle nejím, že by se mi "otočil kufr".
Ale není to tím, že by mi chutově nějak vadily, vadí mi vzhled a ten pocit v puse.
Koupím si pytlík Sultánek a klidně ho sním v posteli, někdy si namíchám rozinky (Sultánky, jsou velké a nejsou spálené), další sušené ovoce a baštím.
Zdravím,
mám je ráda, ale jak poznám nejkvalitnější? Výrobce, cena? Taky mám ráda ten ovocný chlebíček, to je to kandované ovoce, ale zarazilo mě, že třeba okurky Hamé se sem vozí z Číny, nebo odkud a tady se jenom lepí etiketa, Viděla jsem to před 3letama, jak to funguje...okurky si sama zavařím. Ale jak poznám kvalitu u sušených rozinků?
Děkluji za radu.
Dobrý den, jednou jsem četl test, kde se uvádělo, že nejkvalitnější, resp. bez špatných látek jsou ty nejlevnější. Totéž platí u oříšků a buráků. Důvod je prostý - jsou levné, lidé je kupují a neleží dlouho ve skladu nebo regále. Ty drahé tam "hnijí" výrazně déle a potom se v nich tvoří choroboplodné mikroorganismy (plísně). Takže, pro rozinky a buráky se v obchodě musí člověk ohnout až k podlaze. Zdravím!
Dobrý den, Vy jste ještě nikdy nenašla v buchtičkách zapečeného švába? A ten má i nožičky.
Ono, když mu kouká z těsta jen prdelka, tak to vypadá jako pěkně velká rozinka. Tak to chce více pozornosti při té konzumaci. Já už od jisté doby buchtičky zásadně rozlamuji a kontroluji.
Zdravím!
doplněno 29.05.14 17:51:joule - nevyjádřil bych to lépe. A vidíte - stalo se.
Ne, nemám je rád ani chutově ani jejich konzistencí. Podobně jako různé kandované ovoce tohle do dobrého pečiva podle mého názoru nepatří. A samotné už vůbec...
A hrozinky v rumu? Klidně, stačila by mi ale ta "omáčka"...
Rozinky dávám do štrúdlu, do mazanců, vánoček i do tvarohových buchet "honzovek". Rodina je jí.
Samotné je nevyhledávám, ale když je přidávám do pečení, pokaždé si jich nechám v horké vodě rozpařit o něco víc a ten zbytek sním. Vadí mi časté stopičky, dá to plno přebírání.
Vím, že dost lidí rozinky nejí. Inu, každý nejí něco, neznám nikoho, kdo by zbaštil všechno.
V Liedlu prodávají 100 g sáčky rozinek v čokoládě. Buď v hořké, nebo v mléčné. A po těch jsem jako čert. I když bych je jako diabetik neměla jíst, občas si koupím sáček a odsypu si. To je dobrota! Jen ten zbytek musím rychle schovat někam hodně nahoru, jinak bych je v té čokoládě spráskala všechny najednou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.