Nejste přihlášen/a.
Jak mám chápat, když je na výrobku napsáno, že na 100 gramů bylo použito 136 gramů vepřového masa?
Při tepelné úpravě masa ubývá a zmenšuje se jeho objem. Na tyto ztráty má vliv jakost, druh masa a způsob úpravy.
receptyonline.cz/... V odkazu je to celé popsáno
Normy,mám je před sebou, stanoví ztrátu váhy surovin při jeho zpracování.Např. řízek přírodní ze 100 gr ztratí 35, ledvinky 50,kuře pečené z 250 70 a pod. Ovšem tyto normy platily dříve za dob "etického " chování zpracovatelů masa. Dnes člověk koupí "křehčené" maso- rozumněj napumpované nějakým roztokem a ztráta je ještě o 20 % vyšší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.