Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sirup - refrakce brix

Od: sirupy odpovědí: 2 změna:

dobrý večer,

chtěla bych se zeptat, co u sirupů znamená pojem "refrakce brix"( odkaz například zde: fruko.cz/...

a ještě, z čeho se vyrábí maltózový sirup a škrobový sirup(z brambor?) děkuji

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Měl by to být stupeň hustoty resp. cukernatosti. A Brix je název té stupnice.

 

jabraka*

0x

Refrakce je optická vlastnost roztoků.Vlastně lom světla.Pomocí toho se měří podle BRIXE stupeň refrakce.

Maltoza je jeden z jednoduchých cukrů,vyráběných ze sladu.

Škrobový skutečně z brambor.Ale spíše ze škrobu obilného.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]