Nejste přihlášen/a.
nevíte někdo, z čeho se vyrábí pivo Svijany 11° máz? Včera jsem ho pil a připadalo mi, že se vyrábí z jablek.
Hezky je to popsane zde
Dnes v zajmu snizovani nakladu, chutnaji skoro vsechna piva z velkych pivovaru stejne. Vetsina uz nema ceske vlastniky s nejakym vztahem ke značce a jdou ciste po zisku. Za ty roky jsme si na tu chut uz zvykli a pokud ochutname neco jineho, nekterym uz to nechutna.
Pokud si koupim nejaky special z mensiho pivovaru, stoji klidne 4x tolik co bezny lahvac z hypermarketu. Proc asi?
Jinak je pravda, ze Svijany maji proste takovou svoji specifickou od mainstreamu odlisnou chut, ne kazdemu chutna.
doplněno 03.10.11 17:53:Me ale ano
Svijany jsou vynikající pivo, stejně jako Trutnovský Krakonoš, Vrchlabský Krkonošský medvěd nebo Černá Hora (z Černé hory u Blanska). Novopacké pivo či Holba. Piva z velkých pivovarů nestojí za nic, jestli to půjde takhle dál, tak skončí na úrovni Staročecha za 4,90. A cena kvalitě rozhodně neodpovídá v případě plzně nebo budvara.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.