Nejste přihlášen/a.
Hledám recept na výrobu domácí griotky, mám i griotkovou esenci, kterou chci použít.
včera jsem slezl ze stromu višní s plným vědrem i žaludkem...
a potom jsem kilo umytých višní nasypal do 3 litrové flašky, dosypal asi 60 dkg krystalového cukru a nalil litr rumu... žádnou esenci, griotka musí mít chut přírodní!
potom to už jen sem tam promíchám, aby se to vše zjednotilo... a trpělivě nečekám, furt ochutnávám...
vlevo nová várka, vpravo zbytek z minulého roku, v malé flašce višně plné lihu dva roky staré...dáváme do pohárů, nebo mlsáme při televizi...
mňam!
doplněno 03.07.11 18:09:tu esenci použijte do koláčů!
nejsou ovšem višně jako višně...minulý rok moje vlastní neurodily... ta griotka, která zůstala z minulého roku, je z jiných višní, které jsou kořeněnejší, s výraznou chutí... není to teda griotka, na kterou jsou moje mlsné chutové buňky zvyklé... proto vlastně zůstala... většinou zůstávají jen ty višně... ale nevadí, i z těch se dá udělat dobrá špička...
mňam!
Jednou jsem okoštovala, pán tomu říkal Nesmrtelný hrnec. Životní zážitek! Do kameninového hrnce naložili višně do cukru a druhý den zalili rumem. A do toho hrnce přisypávali a ubírali a přisypávali všecko, co zrovna dozrálo. Jen borůvky ne, protože by to všecko obarvily a mandarinky taky ne, ty ztvrdnou. A čas od času dolili rum. Já jsem dostala ve skleněném hrnečku se lžičkou. Byly tam jablíčka na kousky, malina, rybíz, ananas, banán, angrešt, meruňka a já nevím co všecko ještě. Tím, že to bylo zamíchané, z každého byl jen jeden kousek. Bylo to úžasné. Je pravda, že se mi zatočila hlava. Asi to člověk nesmí jíst jako kompot. Pán říkal, že hrnec funguje snad tři roky, bez vybrání do dna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.