Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jdete také pro okurky s obavami?

Od: jabraka* odpovědí: 26 změna:

Nedůvěra zákazníků k okurkám je až zarážející.Dnes jsem byl kupovat zeleninu v Kauflandu,pán dával do vozíku tři salátovky,(jak jsou levné!)Paní mu je doslova vyrazila z ruky.Pokud je zboží nějakým způsobem infikované,a jsou zaručená opatření,která by zabránila šíření,proč lidi tak zmateně reagují?Okurky polní z Řecka,tam nebezpečí přece nehrozí!Tady by jsme se měli pouze vyhýbat BIO okurkám.A tu jsme také u dalšího problému.Striktní podmínky pěstování BIO potravin navádějí kupující na otázku:Nelže se nám až příliš?

JABRAKA

 

 

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Taky jsem dnes stála nad levnýma okurkama. Říkala jsem si, že vlastně neodhalili zdroj. Jestli to bylo v hnojení na pozemku nebo po cestě, kdy se okurky setkaly s nákazou. Vzpomněla jsem si na jedno školení, kde přednášela hygienička, která vysvětlovala, proč je někdy z melounů průjem. Říkala, že se melouny (a okurky) hnojí fekáliemi. A když se meloun doma neodrbe jarem a horkou vodou, může se stát že se bakterie, které jsou na povrchu slupky, dostanou do dužiny. A když v obchodě rozříznou nemyté melouny na nemytém prkénku, nemytým nožem, průšvih, vlasně průser je jistý. Příjde mi, že hygienička ví, o čem mluví. Jasně, že jsem si každou jahodu na zahradě neumyla, ale dnes, nad okurkami, jsem zaváhala a raději nekoupila.

doplněno 31.05.11 16:45:

A trošku pro odlehčení: V lázních byl několikrát okurkový salát, bez smetany. Okurky ale nebyly nastrouhané, ale nakrájené na kostičky, velké asi jako kostičky brambor v salátě. Bylo to bezvadné! Nikdy už okurek nebudu strouhat! :D

naihonn*

Když okurkový salát, tak jedině na kolečka a s paprikou, myslím mletou a ideálně pálivou, i když, asi je spíš obvykle sladká no, pěkně v nálevu. No to je mňamka. Nastrouhaný, to nemám rád, to leda tak mrkvičku.

 

lidka*

2x

Já jsem pro okurku nešla - měla jsem ji už týden doma - trochu zapomenutou ve špajzce. A tak jsem si dneska pochutnala na bezvadném okurkovém salátu. Vychlazený z lednice neměl chybu. Asi bych ji nedala vnoučatům. Trochu strach mám, to se přiznám. Ale jak píše Liduš, hovězí také baštíme. Ono by se asi na všem něco našlo. Ale je úsměvné, že zrovna výrobky tzv. BIO! To je tedy gól.

 

eulalie*

1x

Přiznám se, že jsem zeleninu přestala momentálně kupovat. Asi si počkám, až co nám vyroste na zahradě. Zatím to jistí naložené kysané zelí, které nám ještě zbylo od zimy. Ale mám strach. Možná vypadám jako hysterka, ale už jsem jednou měla dítě v nemocnici na kapačkách na infekčním oddělení kvůli nezvladatelnému průjmu, a proč to riskovat znovu?

 

martinaa*

1x

Bio je jeden velky nesmysl. Nejlepsi je ovoce a zelenina vypestovana doma. A k tem okurkam - ja se snazim jist nase vyrobky, kdyz proste uzraji. To znamena, ze v zime nejim krasna velka cervena rajcata ani obrovske zlute papriky. Vzdycky si pockam, az to nejaky znamy vypestuje ve skleniku, pripadne sahnu do sklepa po uskladnenych vecech. Nevim, studuji vychovu ke zdravi a vyzivu, vseobecne se do nas husti, jak porad jist vitaminy a podobne, ale uz Vam nikdo nerekne, ze je daleko zdravejsi jist pouze to, co zrovna roste a zraje, nikoli co zrovna zraje ve skleniku v Italii a je to zalevane buhvijakou mocuvkou.

Radeji koupim nase pokroucena jablka a mensi mrkve, nez ty krasne ze zahranici plne dusicnanu a jineho bordelu.

gotchaboss
Delate z komara velblouda lidi. Je vetsi pravdepodobnost ze budete mit rakovinu nez ze se nakazite necim co pouze media zvelicujou jak maji radi ve zvyku kdyz jde o neco novyho aby meli byt cim zajimavy

 

maja123*

1x

dobrá diskuze,dost jsem se nasmála,nicméně dá se souhlasit téměř se všemi:D.

Prostě jak se říká,všeho s mírou,vzít selský rozum do hrsti,oparnosti není nikdy dosti.

Kloním se však k názoru,že příroda to má dobře zařízené a dává člověku to,co zrovna potřebuje.Stejně v zimě zas tak chutě a potřeby jsou přizpůsobeny-jíme více hutnější a spíš masité pokrmy,v létě zase se vrací chut na zdravější zeleninu a ovoce...

Ne nadarmo u nás třeba banány nerostou.Ne že bychom si odpírali,ale vesměs jíme,na co je zrovna období a co roste v naší zemi.

A tak na velký nákup vyrážíme za soukromníky-maso,zelenina,kozí sýry..

Jen škoda,že jich je čím dál méně.Naše vlády jim zrovna nepomohly a tak už se dobrovolně dře málokdo...

martinaa*

Huraaaaaaaa to jsem presne mela na mysli a snazila se to sdelit

Upozornění od sys clayman 01. 06. 2011 14:55:53
sláva, ta nejapná anabáze byla odstraněna
martinaa*

No konecne... rada si popovidam, ale temer den co den se nechat urazet kdejakym anonymem je celkem unavujici

 

lidus*

0x

Děda agronom říká BIO je nesmysl. Okurky kupuju, to bych příště zas až něco bude nekupovala brambory. Pořád něco, když ne šílené krávy tak ptačí chřipka. Nikdy jsme nekonzumovali zeleninu koupenou v obchodě bez řádného omytí, nebo odstranění slupky. Já bych se zas až tak nebála.

1jara*

Přesně tak to jejich Bio nikdy raději nekupuju, at je to co je to.

 

krkovicka*

0x
Mám nedůvěru,nejím ani rajcata.pockam si az budou na zahrádce.pred časem když lidi přestali nakupovat kurata,kvuli ptačí chřipce,stálo kuře 27kč/kg tak jsem jich nakoupila plnej mrazak.po okurkach neprahnu.jen ty rajcata me mrzí.A co jahody ze španělska?

 

ladajaskva*

0x

Dobrý den. Je úplně jedno, jestli se nějaká infrekce šíří a jak se šíří. Když to píší v Blesku a vysílají na Nově, ostatních komerčních stanicích a dokonce i na veřejnoprávní TV, tak to musí být pravda. Prostě je to smrtelná epidemie a určitě to byly ty vokurky, nebo dokonce teroristický útok. A ani útok Martanů se nedá vyloučit, že. Tož tak jsme mnohopkrát za den masírováni ze všech stran, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou. A nejvyšší sledovanost a prodej je, když se zpráva hemží mrtvolami. A ke všemu, co se prezentuje a tváří jako BIO, se já stavím naprosto stejně jako nevěřící Tomáš. Je to kšeft, opět vyvolaný mediální masáží a to samé platí o globálním oteplování a o spoustě dalších věcech. A co se týká těch okurek, je mě to šumafuk, protože při dodržování zažitých hygienických návyků se mě nemůže stát, že to neumyji. Ale mám kamaráda z vojny, který říkal, já sežeru všechno. I hovno. Ale nesmí být pováleno po špinavé zemi. A takových je hodně. S pozdravem Laďa

 


0x

Tak biookurky ze Španělka to prý nebyly, zrovna to píší na Novinkách. Tak buď se začala špatně prodávat zelenina a je potřeba sklidnit paniku... nebo na nich fakt nákaza není...

Ale mně je to fuk, já okurky ráda a teď byly všude krásně levňoučké, takže bakterie-nebakterie, pošmákla jsem si na nich.

 

ann*

0x

Nová informace, z okurek to nebylo, píší na netu! Jdu si pro dvě kila, v Tesco mají, "nevím proč" za 3,90,- kus

lidus*

Škoda, že ten hunbuk nevydržel déle, potřebuju okurky za týden a dá se čekat, že to budou stát majlant.

marenka*

No a pak dostanete průjem jen z toho, že jste jich spořádal dvě kilča najednou. I když ... za ty prachy.

 


0x

Dobrý den, obavy z průjmu nemám, protože salátovky /ani salát z nich/ nejím už od dětství.

Jinak BIO výrobky na mě působí, že je to jenom takový trik, jak ještě víc ulehčit peněženkám spotřebitelů - a přínos nic moc. Známá dělá v zelenině. Byla jsem za ní ve skladu, třídila tam banány z jedné bedny na normální a ty lepší označila BIO. Cenový rozdíl značný. Proto bych si BIO nekoupila - zbytečně vyhozené peníze. Jestli to tak dělá každý, tak pozdrav pámbu...Jaga.

 

jabraka*

Já mám také k biopotravinám řadu výhrad,není to dáno podezíráním z podvodu,ale z charakteristiky BIO pěstování.Nepoužívání chemických prostředků na ochranu proti biologickým škůdcům plísním,hnilobám a podobným mikroorganizmům.Ty se na produktu rozmnoží a nanesou na něj biotoxiny a ty se mohou uplatnit při různých střevních problémech.Pomáhá tomu i nedostatek biogenních prvků,z toho u rostliny není dostatečná odolnost proti chorobám.Pak je výživa rostlin jednotvárná,především jen chlévská mrva.Znamená to pak nadbytek dusíku ve tkáních.Obávám se,že nákaza nemusí být situována jen na povrchu plodů.Nemám nic proti skutečně zdravé výživě a potravinách,ale musí být podložena perfektními znalostmi o biochemii.

JABRAKA

 

buss

0x

Jaké okurky, a ze Španěl. Už je to jasné, ženy se přemnožili tak si příroda pomáhá!

marenka*

Bussi, Vy jste tomu dal korunu.

 

marenka*

0x

Tak dneska vyšla nová zpráva o původci průjmu.

novinky.cz/...

Co z toho pro mě plyne? Rychle jít nakoupit zeleninu, dokavad je tak krásně levná jako teď a zamrazit a počkat tak 2 dny, až spadne na ceně hovězí maso.

 

 


0x

Domnívám se, že nákaza se může šířit konzumací neoloupaných skleníkových okurek - tzv. hadovek. V restauracích je podávají zásadně nakrájené na kolečka i se slupkou, na které mohou zůstat při nedbalém omytí bakterie z močůvky, kterou se okurky hnojí. Hygienici by měli nařídit všechny okurky loupat!

 

pt®

0x

Jabrako, byli jsme s manželem v sobotu na nákupu v Penny, máme to nejblíže. Koukám na krásné vělké a pevné okurky a cena? Z 24,90 na 5,90, neodolala jsem a koupili jsme dvě krásné a rajčata keříková, no a doma jsme si pochutnali na zeleninovém salátu a byla to mňamka, doteď nám nic není a v bříšku bylo, jako v pokojíčku. - stařenka

 


0x

Nevím, co si o tom myslet, ale je to zajímavé...

Stejně jako vloni v březnu provází letošní erupci islandské sopky Grimsvötn (prozatím "jen" na území Německa, Nizozemska, Dánska a Velké Britanie)lékařům nepochopitelná "epidemie" střevních potíží, která dle popisů opět takřka přesně odpovídá otravě sopečnými plyny.

Jejich složení může být samosebou letos lehce odlišné, ale to neznamená, že nám hrozí "jen" zasažení sopečným popelem (popel dorazil na území ČR ve středu a čtvrtek, pozn. redakce). Opět jen ztěží lze identifikovat původce (vždy se nějaký dá nalézt), ale hlavně ony krvavé průjmy znamenají vyšší agresivitu plynů.

"Střevní chřipka" opět nereaguje na antibiotika (jak jinak, když jde o chemické poleptání sliznic).
Stejně jako vloni média zajímají především ekonomické důsledky a chaos v letovém provozu. Na ochránění zdraví si každý sám budeme muset najít návod samostatně...K čemu je na "svém" místě nejvyšší hygienik, když jeho zprávy jsou srovnatelné s komikem roku?
V některých loňských zprávách o "epidemii střevní virózy" se jasně hovořilo o neúčinnosti standardních léků na průjem

(vč. Endiaronu, který je akřka 100% spolehlivým stavidlem) - ovšem to lze vidět právě u průjmů, způsobených intoxikací, nikoliv infekcí.Tělo se při otravě správně snaží o detoxikaci touto cestou a stavět průjem by bylo v tomto případě kontraproduktivní...
Naše tělo je moudré a zastavit potřebnou detoxikaci jen tak nenechá. Příznaky otravy sloučeninami fluoru, chloru a sirnatými aerosoly si může každý najít na netu...!
Prosím dejte (samosebou dle Vašeho zvážení) informaci volně dál at lidé nepanikaří s epidemií a nebaští zbytečně chemické léky, které nemůžou zabrat...!

Poznámka: Proč není střevní viróza ve Španělsku?

Tam se okurky nekonzumují?

Zřejmě to nebude ten pravý důvod!

maja123*

...už jsem něco podobného taky četla,možná tady, každopádně je to velmi velmi zajímavé...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]