Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo poradit na jakém struhadle nebo robotu lze syrové hlávkové zelí na salát nastrouhat na velice tenké
a přitom dlouhé nudličky? Znám takto upravené zelí na salát jen ze zahranićí z restaurace,
je mi jasné ,že ho připravují ve velkém robotu,ale existuje něco menšiho i mezi domácími spotřebiči?
V mém robotu zelí mohu "jen" i když najemno rozsekat,což není ono. Děkuji předem za doporučení.
WS krajec a podobne odvozeniny mediashopcz.eu/... najdete si nejaky podle ceny
doplněno 16.11.12 05:49:bacha na prsty
Protože každý rok nakládám zelí,v každém případě jsem přešel na ruční krájení.Ale i přes to se nedá nakrájet na tenko zelný list v oblasti stonku,takže si komplikuji situaci vyřezáním i silnějších žil.Listy pak nakladu na sebe a ostrým nožem krájím tenké řízky.Střed hlávky a žíly hodím do kráječe,přidám celou cibuli a vše rozmixuji na jemno.Přidám pak do nakrájených nudliček-.Mám vyzkoušený objem,kdy přidám patřičné množství soli a kmínu a vše vsypu do kvasné nádoby.Tou je větší kyblík od primalexu s vložkou z pytle na odpady.Po naplnění kvasné nádoby - přičemž dubovým špalíkem mačkám obsah,vše uzavřu zatočením folie a na to položím plochou žulovou dlaždici na zatížení.6 týdnů mám nádobu v teple kuchyně a pak ji umístím na balkon.Zelí bereme celou zimu,ani ve velkých mrazech nezmrzne.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.