Nejste přihlášen/a.
jak se vyrabi jitrnice? a je to vevnitr jitrnice vsechno syrove? a co v ni vse je?
No na jitrnici hlavne potrebujes prase.
Maso, ktere chces do jitrnice uvaris, nameles, smichas s namocenym rohlikem (muzes namlyt rohlik rovnou do masa), dobre je pak pridat i namleta syrova jatra, aby to ziskalo potrebnou konzistenci, tak prilejes vyvar, v kterem si predtim maso varila, vsechno to poradne smichas, okorenis nopvym korenim, peprem, majorankou, zazvorem a spoustou cesneku, no a naplnis do veprovych strivek.
Pak jitrnice hodis do zbytku vyvaru, kde musis kontrolovat teplotu, aby nevylezla cca nad 85 stupnu, jinak jitrnice prasknou a nechas tam az zacnou plavat na hladine.
Pak uz jenom nechat vychladnout a jist...
Moje maminka a pak i já, jsme vyráběly jitrnice z vařené vepřové hlavy. To vyjde nejlevněji. Uvařit hlavu nebo plecko nebo kousek hodně libového bůčku nebo všechno dohromady. S cibulí, česnekem, celým novým kořením. Ještě teplé namlít a namlít i kousek jater. Na kostičky nakrájené rohlíky. Přidat majoránku, pepř a utřený česnek. Okoštovat, dosolit. Vyrobit takovou hustou voňavou kaši. A když jsou problém střívka, tak do vysokého pekáčku a upéci v troubě.Hmmm, dobrota!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.