Nejste přihlášen/a.
ahoj, jaké pivo je podle vás zdravější - klasické světlé, nebo černé - obohacené o barevný, karamelový nebo bavorský slad? Nebo je to tak nějak stejné?
Jediný rozdíl mezi světlým a tmavým pivem je způsob zpracování sladu.Pokud je slad při sušení dotažen při teplotě do 85 stC,používá se do piv plzeňského typu.Pokud se při sušení dotahuje do teploty až 105 stC vzniká mladina bavorského typu.Tmavá barva je způsobena vytvořením melamoidinů při tepelném zpracování sladu.
Pokud jde v diskuzi o to,zda je silnější černé(tmavé) pivo,nebo světlé,jde jen o nedorozumění.Jednak stupňovitost piva není dána obsahem alkoholu a jednak obsah alkoholu může být regulován receptůrou.
JABRAKA
Pro mne je nejzdravější "řezané pivo". Když si ho dám, dostanu půl napůl černé se světlým. Jednou jsem ho dostala tak, že dole bylo černé a nahoře světlé, přesně rozlišené. Servírka říkala, že z toho dostala na závěrečných zkouškách za 1. Takže si řeknu o řezané, ale zamíchané. Není tak hořké, jako světlé a současně není tak sladké, jako černé. Pro mě je nejzdravější řezané :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.