Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme doma spor.Já říkám, že se dají syrové jíst a žena ,že jen po tepelné úpravě.Může mi někdo napsat ,jak to doopravdy je.Děkuji ,J.
I zelené fazolky se nekonzumují v syrovém stavu. Mají v sobě látky, které fazole /coby semena/ chrání před natrávením ve zvířecím a ptačím traktu, aby neztratily klíčivost. Proto se první namáčecí voda slévá a fazole se poctivě uvaří.
Pak taky mnohé jedlé houby je potřeba důsledně déle vařit, aby ztratily jedovatost.
Ty kaštany v syrovém stavu jsou nechutné. To má třísloviny, jako žaludy z dubu /stahují hubu/. Ony i pečené žádná velká sláva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.