Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jsou levné kořalky škodlivé?

Od: hotchner* odpovědí: 29 změna:
Chtěl bych poprosit o radu. Dozvěděl jsem se, že levný kořalky jako je rum, vodka, zelená atd, co se prodávají v akci za stovku, nejsou kořalky, ale průmyslově vyráběný líh obarvený levným barvivem z Polska, a správně se vůbec nemají pít, škodí zdraví. Kořalky jsou totiž prý jen takové, co mají 50% a více, jako je třeba jelinek-slivovice, skotská whiskey za 850 kč, tequila a tak. Kořalky se musí vyrábět vypálením ovoce v dřevěných sudech. Když si představím, co jsem toho za život vypil, tak mám trauma. Škoda, že jsem to nevěděl dříve. Takhle se nechat napálit! Co teď? Je to pravda?

 

 

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x
Tak to jsem asi už třikrát po smrti

 

michalverner

3x
Dnes má koukám trauma kde kdo z kde čeho. Psychiatrie se stavá velice perspektivním oborem.
Co teď? Doporučuji vyhledat pomoc odborníka a ten si s Vámi velice rád promluví a rozebere další postup ve Vaší svízelné situaci. Popř. bude jistě ochoten Vás nasměrovat dál. Hlavní je být momentálně v klidu, nedělat nějaká unáhlená opatření. Myslím, že by mohla pomoci i rodina. Zkuste se jim svěřit.

Jen blbněte já už to od něj taky "slízla" poradte.cz/...

Jinak samozřejmě souhlas!

 

pb®

2x
Jestli vás to uklidní, tak jakékoliv množství ethanolu tělu neprospívá a nezáleží na tom, jestli pochází z piva, vína, irské whiskey nebo nejlevnější vodky.

 

smode2

1x

Předně rum, zelená, fernet atp. nejsou kořalky (pálenky, destiláty), ale lihoviny. Tzn. vyrábějí se přidáním příchuti k lihu a ředěním s vodou. A ano, mnohé "pálenky" jsou ve skutečnosti líh+příchut. Pokud by to byly skutečné pálenky, nedoplatil byste se. Škodlivé nejsou.

 


0x

Dej si panáka a bude líp.

Jen tak na okraj, kde ses to dozvěděl?

hotchner*

Vyprávěl mi to jeden fajnšmekr z Mikulova, který si pálí a pije jen svoje domácí pálený, říkal, že ten humus by nikdy nepil a jak strašně to škodí a smál se hlupákům, co se nechaji takhle oblbnout. Dal mi ochutnat tu jeho z meruněk, a to byla fakt lahoda. Navíc mi prozradil, že ty, co to pijou od malička, tak vůbec nemaroději.
smode2
Domácí uleženou pálenku z kvalitního ovoce nelze vůbec s lihovinou srovnávat, pochopitelně. Ale v rozumném množství nemůže lihovina škodit. Škodlivost je stejná fixní idea, jako že pálenka je prevence nemoci
Samozřejmě, že fakt dobrá pálenka nemá s kořalkou běžně prodávanou v obchodech nic společného.
Ovšem při spotřebě alkoholu to nejde jinak dělat. To by se veškeré ovoce naložilo na vypálení a ještě by chybělo.
Lidi strašně chlastají.

 


0x

Především NETROLL a zkus něco, vzhledem k tomu, že zde umíš vznést trollí dotaz,," vygůglit " . Pak bys asi zjistil že žádná pálenka ani lihovina se nepálí v dřevěných sudech, ale drtivá většina palírem má zařízení z mědi! Jinak pálenky jako kvalitní slivovice, whisky ... ZRAJÍ v dubových sudech !

mnd®

Však tohle je rubrika volná diskuze tak at si píše co chce.Jestli to nějaký admin nebo sys neuzná za blbost tak je to v pořádku.Kdo je tady TROLL?

mnd- pro tebe asi ne , pro mne dotaz trolla.. Informace o akoholu jsou velmi lehce dostupné a buďto troll nebo extra super lenoch

 

jendad

0x

Na rovinu si řekněme , že všehny kořalky jsou dělány prumyslově ( až na domácí pálenice) . A jsou tedy vice hlídané a analyzované něž ty co se dělají takzvaně u zahradkářu z domácich surovin .

Nejmeně škodlivé (bolehlav) jsou vždy čisté jako slivovice, vodky . Čím je to barevnější , sladší tím to má brutálnější následky a je horší kocovina. Jako u všeho , v malém množství lék , když to přeženete , špatně skončíte . Nejlépe je píti alkohol po jídle , ale to platí i u jiných drog (třeba káva)

 


0x

Pokud se včas připravíte, pořídíte si bílou hůl a vodicího psa, můžete vypít úplně všechno.

Vzpomínáte na kouzelného Bohouška Záhorského? Ten se proslavil větou: "On by vepil i mrtvému oko." Jaga.

pb®
Ethanol je antidotum methanolu a methanolu po kterém se slepne není nikdy tolik, aby škodil. Ani v domacích pálenkách. Methanolová aféra byla proto, že do lihu záměrně lili levnější methanol, takže ho ve výsledné směsi bylo víc, než je záhodno. Methanol je chutnější než ethanol, takže malé množství je v pálence žádoucí a zlepšuje její chut.

pb:
Můžete prosím dát odkaz na tyto informace? Ethanol není antidotum methanolu, pouze ředí jeho účinky, nicméně jeho jedovatost zůstává a že by methanol byl v alkoholu žádoucí, to považuju za nebezpečný nesmysl.

 

trtko

0x

@hotchner A to ještě nevíš, že jakékoliv množství alkoholu je pro tělo toxické, tělo ho musí pracně odbourat, vyloučit, a tělo je alkoholem zatěžováno, a libovolné množství alkoholu je pro tělo nepřirozené a nezdravé

A proč ten alkohol piješ, kvůli změně stavu vědomí? Nebo snad chuti?

A studie dříve tvrdící, že malé množství vína je zdraví neškodící ba prospěšné, se ukázaly jako zavádějící, tzn. prý ani víno není život prodlužující a cévy čistící

trtko, přibližně jaké studie prokázaly škodlivost vína?

Doktoři co znám doporučují v rozumné míře konzumaci alkoholu.

vts

Jsme národem alkoholiků

" Bezpečné množství alkoholu je nula,"říká výživový poradce Ivan Mach s odkazem na studii, která v roce 2018 vyšla v prestižním lékařském časopisu Lancet.

Propagace mírného pití piva – že je v něm vitamin B, kyselina listová a roztahuje cévy – zatajuje, že alkohol je buněčný jed, který tělo velmi náročně odbourává na metabolity, které zdravým lidem dále škodí. Ivan Mach

vimcojim.cz/...

 


0x

Na takové alkoholické nápoje je skutečně potřeba dávat velký pozor, bylo totiž zjištěno, že obsahují velke množství dihydrydrogenmonoxidu - tedy DHMO, tejn se ostatně vysytuje i v dražších alkoholických nápojích ! Určitě to nepodceňujte, tato látka má i u nás na svědomí každoročně oběti na životech!

Přitom už existují petiční hnutí proti této, dnes takřka všudypřítomné látce : peticie.com/...

 

nerentier

0x

Jako naprostý abstinent se závislákům směju. Jen si dejte do trumpety, nebojte se toho! A pozor, dvanáctiletá skotská nestačí, musí být nejméně čtyřiadvacetiletá nebo šestatřicetiletá. Mimochodem, domácí bar mám narvaný k prasknutí. Vždycky se totiž najde dost podivínů, kteří jsou ochotni přijmout flašku chlastu jako protihodnotu za různé službičky. I to je demokracie.

 

hotchner*

Jen chci všem říci, že netrollím, jen jsem byl dost šokován, když jsem se dozvěděl, že piji obarvený líh a né kořalku. Taky by mě teda zajímalo, které kořalky jsou teda kvalitní a nehrozí u nich, že jsou šizené a poškozují zdraví.
rumicek7

Takzvaný tuzemský rum (dnes z právních důvodů zvaný jinak, např. "tuzemák"), není pálenka. Je vyroben studenou cestou z lihu většinou bramborového a rumové tresti. Produkt vzniklý tímto způsobem přípravy se již nesmí nazývat rum, a po vstupu Česka do Evropské unie došlo k jeho přejmenování.

----

Výrobci levnějších zelených používají destiláty z jiných zemědělských plodin (že by brambory?) a většinou je do nich pouze přimícháván mátový olej nebo mátová trest. Výsledný likér je dále doslazován a úplně na závěr stáčen.

Takže jsi se dozvěděl pravdu, levný destilát smíchá s chutěmi a barvou, mňam

Malé doplnění!

 

Levné pálenky se pochopitelně nevyrábějí z ovoce, ale z lihu a dochucovací složky. Levné krabicové víno také často není víno, ale ochucený cukrový sirup s přídavkem alkoholu a barviva. To jste objevil Ameriku. Nicméně účinek na zdraví je cca stejný jako u drahého alkoholu. On se totiž syntetický líh nesmí v potravinářství používat, používá se většinou bramborový či kukuřičný líh, a ty dochucující složky nemůžou být zdraví škodlivé, takové alkoholické nápoje by velmi brzi skončily pokutou a zákazem.
diesel:

 


0x
Tak to jsem asi 7x po smrti možná i víckrát, stále mám něco ve sklepě

 


0x

Syntetický alkohol,sa nepredáva ako konzumný. Ostatný alkohol je čiste prírodného pôvodu. Ovocné destiláty sú z ovocia, a náhražky sú z esencie,farbiva a konzumného liehu. Konzumný lieh sa vyrába z lacných surovín s vysokým obsahom cukru. V dnešnej dobe je to kukurica. Kvalitná vodka, sa vyrába zo pšenice. V minulosti sa lieh vyrábal z melasy z cukrovej repy. Whisky sa tiež vyrába z obilovín. No a z odpadu pri výrobe liehu sa vyrába kvasný ocot.

 

hotchner*

Já myslím, že s ohledem na obrovské zisky na to nikdo nehledí, že to lidem škodí. Levně vyrobí, draho prodají.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]