Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny!
rád bych se chtěl zeptat, jakou techniku používáte na zvýraznění chuti žampionů?
jako milovník hub se snažím dosáhnout maximální lahodné a výrazné chuti
máte nějaké eso v rukávě, jak toho dosáhnout silné aromatické hubové chuti i u žampiónů?
za jakékoli rady všem houbovým gurmánům předem
▀▄▀▄▀▄ děkuji ! ▄▀▄▀▄▀
---------------------------------------------------
já běžně osmažím nakrájenou cibuli na oleji s máslem, přidám celý kmín, pepř, na hrubo mleté čili a společně orestuju.
přidám nakrájené žampóny, česnek, magi nebo jinou omáčku a dusím společně, než se vyvaří z nich voda.
potom přidám hovězí + houbový bujón , rozpuštěný v horké vodě a společně vařím.
( někdo ještě před zalitím vývaru nasype trochu mouky do hub a udělá jakoby jíšku )
je to okey, ale určitě by to mohlo být ještě lepší
Tím receptem naopak je už takhle slabá chut žampionů zcela zničena. Hlavně to magi, bujon, to ochutí i rozvařené bačkory, přebije všechno.
Můj recept je naopak nechat jen ty houby a třeba trochu slaniny, dělávám špagety se smetanovou omáčkou, výhradně dobře osmažené houby, kousek té slaniny a sýr. Pak jsou žampiony znát, ale žádná extra výrazná chut to není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.