Nejste přihlášen/a.
ad vícenálevový čaj
Proč se kafe zalévá jen jednou?
Prakticky: dopiju kafe, a ten lógr zaleju znovu -dopiju a po 3.zaleju, dopiju -zaleju po 4., atd ...
Ot.zní: co se luhuje z kafe zalitého na po 3.-4. x?
Vše, co dělá kávu dobrou kávou, se z čerstvě mleté vylouhuje do minuty a v přístroji extrahuje do 30 sekund. Pak je to takový lepší popel, třeba na hnojení. Pozor, ne všech rostlin! Některým to naopak neprospívá
Jinak při skladování a opakovaném použití hrozí přítomnost plísní. Ač nejsou často vidět, tak tam jsou.
Zalít kávu po 3. či po 4., to už z toho je voda z ponožek, nic víc. Je fakt, že v některých restauracích kdysi dělali "druháka", tedy zalili podruhé, ale i tak přidávali část čerstvého prášku. Co si myslíte, že se asi tak může počtvrté vyluhovat?
Stejné je to s čajem. Vařím si jej k snídani a pokaždé vyluhuji sáček jen jednou. Také jsem to viděla dělat podruhé, ale neláká mě to. To už by si nakonec mohl člověk nabrat hrnek tekutiny v ČOV. Jaga.
Je dobré šetřit, ale nic se nemá přehánět.
Není čaj jako čaj, v Asii se čaj zalévá několikrát ,ale při každém dalším zalití se používá voda o vyšší teplotě
Jednou jsem četla, že první zalití čaje se má vyhodit a pít až druhé zalití, že je kvalitnější. Přesně o jaký čaj se jedná, to nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.