Nejste přihlášen/a.
Tak to zírám. Ono se opravdu ještě řemeslníkům vaří? Mně teda dělali střechu. Tři chlapi a ani mne nenapadlo, že bych jim měla cokoliv vařit, nebo dávat k pití. Když přišli, tak měl každý svou lahev s nějakým pitím. To jsem si všimla. V poledne mi oznámili, že jdou na oběd a vrátili se za hodinu. A jednou bylo fakt vedro a tak jsem se jich ptala, jestli nechtějí třeba pivo, ale odmítli, že mají svoje pití. A teď jsem si vzpomněla, koupili si velkýho melouna a přišli dát i mně, že to nesnědí.
A jak jste přišel na to, že se chlubím? Napsala jsem jak to probíhalo. Pití jsem jim nabídla, nechtěli a to jsem psala. Pouze mne pak poprosili, abych jim dala lahve s pitím do lednice. Tak je přece nebudu přemlouvat, aby pili pivo. Kafe jsem jim teda nenabízela, protože to moje nikomu nechutná a zrovna to kafe má rád každý jinak. Dříve pil každý "turka", tak to bylo jednoduché, ale dneska má každý jiné chutě. A když si objednám firmu, která není zrovna z těch nejlevnějších, tak nevidím důvod, abych ještě k tomu vyvářela. Dříve se to dělalo, protože to byly většinou melouchy, ale dneska je jiná doba.
Pokud to je firma, tak vyvařování nepřipadá vůbec v úvahu. Pokud soused či známý přijde na celodenní melouch tak něco nabídnout k obědu je samozřejmostí.
No přesně to si myslím. A navíc by si to od svého zaměstnavatele pěkně slízli, kdy si tady v altánu popíjeli kafe, místo aby byli na střeše. On tady s nima celý den nebyl ale 3x za den namátkově přijel, aby viděl jak to pokračuje. Kdyby mi to tady dělali nějací kamarádi, je to o něčem jiném. A navíc nemají ani čas, protože ta firma má plno jiných zakázek, tak se snaží, aby to bylo co nejrychleji hotové.
Pokud jim chcete ušetřit peníze za oběd či stravenky, tak je vykrmujte. Solidní firma rozhodně žádné obědy u zákazníká nemůže podporovat. Na oběd mají čas, který si hradí ze svého nebo jinak zaměstnavatel.
Jasně, všechno je blbost. Jenomže já nemám ve zvyku si vymýšlet. Ale to Vy nevíte. Napsala jsem přesně jak to probíhalo a jestli se Vám to nelíbí, není to můj problém. Zateplovali mi střechu nad verandou a kuchyní a zvyšovali krovy. Dělala to firma a její majitel, teda jejich šéf se choval tak, jak jsem popisovala. Já si teda nemohu stěžovat. Levné to nebylo, ale práce byla odvedená dobře. Vy jste řemeslníky sháněl dlouho, já ne, asi proto, že jsem nesmlouvala na ceně. Ale už je to asi 4 roky, dalo by se to najít, protože jsem zde kvůli tomu i zakládala otázku.
A solidní firma to teda byla a je. Tenkrát mi ji doporučila kamarádka, u které také dělali střechu. Tenkrát přijeli do týdne, ale dneska už mají tolik zakázek, že se musí čekat několik měsíců. Shodou okolností jsme s tou kamarádkou o tom mluvily nedávno, protože její bratr potřebuje na jeho baráku také opravit střechu, tak se obrátil na tu samou firmu a termín má až někdy na jaře.
Vám je to jedno,jak dlouho to dělají. Takže v hodinovce anebo v úkole? Pochopte,pokud to je kšeft v úkole za třista litrů a budou tam měsíc,vydělají ty tři stovky. Když to dají za polovinu času,udělají ty kšefty dva,dvakrát více peněz...
Klimakotel, nemá smysl se s Vámi bavit. Nic nevíte a to jste chlap. Tak těm svým řemeslníkům hlavně dobře uvařte a doufejte, že to bude v cajku. Když napíšete, že je jedno jak dlouho se s tím budou babrat, tak to už fakt není co dodávat. Nemáte ani páru, jak fungují firmy. A nevím teda jak to myslíte s tou "potrefenou husou" ? Vy to fakt v té hlavě nemáte v pořádku.
Dobrý den. Přikláním se k pavlosovi- guláš s knedlíkem. Většinou to jí každý a pokud by nejedl knedlík, tak chleba nebo rohlíky. K pití asi to pivo. Udělejte to z kližky nebo plecka, pokud byste dělala vepřový. Nebo rychlá varianta- nějaké párky nebo tlačenka. Ten guláš bych volil já a udělal si ho den dopředu.
Knedlík múžete i koupit. Pro pět lidí 2 šišky. Sice asi zbyde, ale bude i pro Vás
To už se zase řemeslníkům vaří? Pokud jdou za peníze,jsou zaplaceni a asi dobře,takže bych oběd neřešil,možná pár kyselek na pití... Pokud to jsou známí,kamarádi a dělají za poděkování,to je potom jiná...A mmchdm,už jsem pár helfrů ze svých staveb vyhodil,protože mi tam dotáhli pivo. Jsem téměř alkáč,piji docela dost,ale v práci to nechci vidět. Taková flexa 230mm v rukou nalomeného maníka... dík,nechci...
Je to sice pár roků, ale také jsem vyvařovala, záleží na okolnostech. Vzpomínám si, že jednou byly kachní stehna, jindy jen párky. Byla to firma, ale byli to manželovi známí chlapi, to je asi něco jiného.
Já to vždycky řeším tak, že dva dny předem namarinuju krkovici a když řemeslníci přijdou, prostě jí hodím na gril. Za 10 minut je vařeno, k tomu čerstvej chleba a nikdo si ještě nestěžoval, naopak. Jinak při práci pivo nepodávám (ani k obědu), dokud makají, musí se spokojit s colou nebo Birellem. Když práci dokončí, samozřejmě jim pivo nabídnu, většinou kupuju Prazdroj, to pijou asi všichni...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.