Nejste přihlášen/a.
Nejlepší zelí je doma, ze sudu. Žádné umělohmotné pytlíky z Kauflandu, Penny apod. . Ale poctivě naložit, prosolit, prokmínovat a cibuli na kolečka.
Používám ho k různým salátům, což je nejzdravější, zvláště teď, v zimě. Je prima dušené i k moravskému vrabci, ke kachně, do lepenice k prejtu a kroupám. Zítra ho budu dělat ke knedlíkům, plněným uzeným.
Přesto miluji zelí kysané i sladké. Byli jsme o Vánocích u dcery - k obědu pečená kachýnka, knedlík houskový i bramborový. Zelí kysané bílé a sladké červené. To červené měla tak moc chutné, že jsem si trochu přidala. Dodnes cítím na jazyku, jaká to byla dobrota. Jak píše tady Pavel - snědla bych ho celý hrnec.
Takže za mě klidně obě, záleží na tom, k čemu. Zelí je zdroj vitamínů a navíc v daleko chutnější formě, než tablety z lékárny. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.