Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Máte radši kysané nebo sladké zelí?

Od: jenicek* odpovědí: 14 změna:
Zdravím. Mám na vás takový blbý dotaz . Máte raději kysané nebo sladké zelí? Já osobně jsem ulítlej na kysané zelí . Za můj hloupý mě prosím nekamenujte a omlouvám se pokud jsem dal dotaz do špatné rubriky. Díky. J.

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Nejlepší zelí je doma, ze sudu. Žádné umělohmotné pytlíky z Kauflandu, Penny apod. . Ale poctivě naložit, prosolit, prokmínovat a cibuli na kolečka.

Používám ho k různým salátům, což je nejzdravější, zvláště teď, v zimě. Je prima dušené i k moravskému vrabci, ke kachně, do lepenice k prejtu a kroupám. Zítra ho budu dělat ke knedlíkům, plněným uzeným.

Přesto miluji zelí kysané i sladké. Byli jsme o Vánocích u dcery - k obědu pečená kachýnka, knedlík houskový i bramborový. Zelí kysané bílé a sladké červené. To červené měla tak moc chutné, že jsem si trochu přidala. Dodnes cítím na jazyku, jaká to byla dobrota. Jak píše tady Pavel - snědla bych ho celý hrnec.

Takže za mě klidně obě, záleží na tom, k čemu. Zelí je zdroj vitamínů a navíc v daleko chutnější formě, než tablety z lékárny. Jaga.

 

liska5

0x

Kyselé / nevařené jen s trochou sekané cibule a medu/ k jelitům, jitrnicím, uzenému a do segedínu.

Sladké /z doma nakrouhané hlávky/ dušené k pečenému vepřovému, k huse a kachně

a syrové nebo spařené na křupkavé saláty s koprem ap..

Takže obě. To kyselé je zdravější.

 

prestik*

0x

Odpovím obrázkem.

id

Toto kysané zelí "Machland" také miluji. Manžek je zas ulítlej na červené zelí od tétož výrobce. Červené (sterilizované) se dá jíst samotné jako salát a neoi uvařené bez jakéhokoliv dochucování. Je to prostě chut.

 


0x

Jedině vyhlášené Křimické zelí, léta si drží stále vysoký standard.

 

houbes*

0x
Vaše otázka je na hranici k čemu a vjake podobě budete konzumovat zelí. Kyselé zelí mám rád po pivním tahu třeba 1.1.2020 a to sladké si klidně 5.1.2020 k pecenymu králíkovi a bramborový knedlík jinak konzumace dobrého kyselého je dobré když má někdo cukrovku. Takže kyselé je zdravé a sladké to už moc ne tam je cukr a přepálená cibulka
jenicek*

@houbes: Měl jsem na mysli např.vařené s pečeným králíkem a knedlíky . Omlouvám se pokud jsem to neuvedl v dotazu.
@ferax: Tak to jsme dva co ho zbožňujeme . Kupujeme jej u nás v Coopu a nemůžeme si ho vynachválit.

Syrové, nebo vařené, jedině Křimické. Pokud někdo neví, Křimice jsou už nějakou dobu částí Plzně.

jenicek*

Ja mám raději syrové ale vařené taktéž. A to že Křimice jsou součástí Plzně,to je pro mě novinka. Díky za doplnění

To jen pro doplnění.

pavelpavel*

Jeníček : samozřejmě, že jsou součástí města Křimice a už dávno tam jezdí i autobus 33 z Košutky. Já jsem z Košutky totiž.

liska5

U nás frčí Otické. Otice jsou kousek na jih od Opavy.

 

pavelpavel*
30.12.19 21:34

0x

Obojí.

 

pavelpavel*

0x

A máte rádi k vepřo knedlo klasické zelí, nebo červené? Ano obojí je dobré a i to klasické se dá udělat pěkně naměkko jako je to červené bývá automaticky. Já bych snědl celý hrnec toho červeného. Mňam. Chybí tady sekce jídlo!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]