Nejste přihlášen/a.
je velmi nadýchaný, chutově i 2 dny výborný - víc nevydrží, protože ho sežeru :D
Peču v pekárně ob den ( pšenično -žitný se semínky) chleba již 10 let. 800 g chleba i s elektřinou vyjde na 12,- Kč.
Nekupuji směsi, nejsou dobré (nebo o dobrých nevím) a jsou drahé. Kupuji žitnou celozrnou jemnou mouku Pernerku (teď je v akci v Lídlu) a obyčejnou hladkou mouku. 300g žitné + 200 g hladké + kvasnice + semínka + voda + sůl + kmín.
Jsou různé pekárny a v nich programy na různé chleby a pochopitelné je rozdíl v délce času. Obecně od dvou hodin do tří.
Orgasmus z chleba? To asi těžko . Ale když ho máte, neberu Vám ho. Já ho mít nebudu z chleba. Hodně dlouho jsem si na chlebu nepochutnala.
Vysockej chleba tu nemáme u nás. Já stejně moc chleba a pečivo nejím. Koupím si to a pak mi to doma zůstane. Ani to nesním. Nejsem moc na pečivo. A rohlík mi vlastně stačí.
Jak byli kdysi mistři soukromníci-pekaři zlikvidováni po r. 48, tak toto zlaté řemeslo hodně povadlo nebo umřelo. V dnešní době se už na moc dobrý, kvalitní chléb ani moc nedá narazit. U mnohých dnešních chlebů je těsto tuhé, špatně propracované, nebo zase takové blátivé, pod kůrkou nedopečené. A vydrží k jídlu tak sotva 2 dva dny.
Jen tak mimo soutěž-vzpomněl jsem na soukromou pekárnu,pokud pamatuji dobře u Sluků na Plumlovské,kousek od sídliště Svobody směrem k centru Prostějova, fungovala snad do cca1975? (pak jsme tam už ani občasně nezabloudili nebot jsme se přestěhovali z Krasic do Mostkovic)-Ti měli super pečivo-chleba, rohlíky,pletýnky-tenkrát tam bylo o třídu lepší a od dnešních? od deset tříd lepší od velkých a tak 5 tříd od malých pekařství!
V Brně kváskový Věchnov a na chalupě Drysice. Když se mi chce, což není často, peču malé chlebánky na chut, ručně vyhnětu, několikrát přemýchám, nechám kynout aspoň 4hodiny.
Když ještě před 89rokem pekl starý pán v Račicích, vozili nám od tama kulatý bochník 2kg. poštáci, to bylo fakt něco. Ten chleba jste jinde než v Račicích nekoupili. Starý pán zemřel, přišla svoboda podnikání a řemeslo převzal jeho syn, vše vylepšil, nabral zaměstnance, prodával do kdejakého obchodu, to nebyl chleba, to byla nechutná sraženina za hodně peněz. Dnes už pekárna není.
U nás je Penny a nic moc ty jejich chleby. V Albertu taky nic moc. Do Kauflandu a Lidlu se nedostanu.
Peču si sám doma, a rozhodně se to vyplatí. Jednak finančně-v nákladech, a taky proto, že nic nevyhodíte. Domácí chleba vydrží týden až 10 dní. Musí být ale kváskový. Z opravdového kvásku a kváskem kynutý. Jestli toto umí pekárničky, nevím. Já peču klasický-ošatkový. A mluvit o chuti a vůni? To nejde s jakýmkoliv koupeným srovnávat. Manželka teď začala péct i toustový chleba. Jak světlý, tak tmavý. Ale opravdovému chlebu se to nevyrovná. Zase na tousty je lepší ten její. To musím uznat.
Chleba nekupuji už několik let. Koupila jsem si pekárnu a míchám si vlastní směsi. Už jsem tak zmlsaná, že mi žádný kupovaný chleba nechutná. Nedávno mi kamarádka nabídla takovou docela chutně vypadající šištičku chleba, že koupila ona a i její přítel a oni by to nesnědli. Napřed jsem nechtěla, ale mám slepičky, tak jsem si ho vzala a doma ho ochutnala. Byl opravdu tak akorát pro ty slepičky. Nebyl dobrý. A přitom vypadal docela vábně, na pohled. A jelikož ty lidi znám, tak vím, že určitě nešetří a nekupují levné potraviny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.