Nejste přihlášen/a.
Manifest serveru Dogheaven.cz
Výkup psů se nekoná! Tímto osvětlujeme otázku zda jsou tyto stránky realita nebo vtip.
Takže, tato restaurace je (byla) pouze virtuální. Chceme vyvolat diskuzi na otázku proč se někdo pohoršuje nad zabíjením domácích mazlíčků a na druhé straně toleruje hromadná jatka hospodářských zvířat? Proč některé druhy zvířat jsou degradovány na předmět průmyslové výroby a prožijí tak ubohý krátky život, kdežto jiné druhy si užívají mnohdy až bizardního luxusu?
V masném průmyslu je vše je zmechanizováno a baleno do obalů nijak neevokujících smrt. V supermarketu si kupujete úhledné balíčky s anonymní mrtvolou. Pokud by na tomto balíčku byl nápis "sousedův Alík" patrně by si tento produkt málokdo koupil. Jak to, že se vám hnusí pohled na ogrilovaného psa a při pohledu na opečenou kachnu přemýšlíte o zelí a knedlíku? Je v tom jistá psychická deformace. Zvířata pocitují přeci utrpení a bolest stejně jako člověk.
No to je určitě vtip. Nebo bych to spíš nazval provokací. Nějaký novinář nemá o čem psát, nebo se někdo nudí. A čekají na bouři odporu.
Aha, tak ne novináři ale militantní vegani. Jejich přesvědčovací postupy jsou odporné. Nenutím, je to jen můj názor.
Přijde Vám odporný přesvědčovací postup nebo to, že naoko nabízejí sníst psa? Já souhlasím s tím, že představa psí restaurace je odporná. Ale byla jste někdy na jatkách? To je taky hodně odporné. A bohužel většina lidí vůbec neví a nebo si nepřipouští jak takové balíčky masa v super hyper vznikají. Říká se, že prase je chytřejší, než pes. Viděla jsem videa s prasaty zachráněnými z nějakého špatného chovu. Paní je adoptovala - zachránila, ne na maso. Prase za ní tapkalo jako pejsek. Stejně hravě jí poštuchovalo do nohou a zadku, stejně nadšeně jako náš pes pohazovalo hlavou a nastavovalo se, když ho paní drbala. Chovalo se fakt stejně, jako pejsek. A tady právě vyvstává otázka, proč nám přijde normální prase sníst a nenormální sníst psa. A nebo naopak, proč sníst psa je odporné a sníst prase odporné není? Byla jste někdy na jatkách? Víte jaká zvěrstva se tam dějí? Jak zvířata koukají na vraždy ostatních, jak se je leckdy nepovede zabít hned a trpí, jak se do nich kope a surově se s nimi zachází. Jaké mají v chovech šílené podmínky... Víte, že jednodení kohoutci jsou (protože jsou "k ničemu") zabíjeni a to třeba tak, že se hrnou zaživa do obrovského mlýnku na maso, který je rozdrtí? Výrazy zvířat na jatkách jsou plné děsu a někdy odevzdání, když z nich odchází život.
Nejsem proti konzumaci masa, jsem proti krutému zacházení. Když měl Pandrhola svého pašíka, kterému dával to nejlepší a pak ho porazili, nějak mi to nevadilo. Stejně tak máme my doma slepice. Myslím, že se mají dobře. Své "věznění" (mají velkou zahradu) mají vykoupené tím, že mají pravidelný přísun stravy a jsou chráněné před predátory. Prosadila jsem si, že si je necháme na doživotí a tedy mi vejce od nich taky nevadí. Ale jděte se podívat na sele ADK78956, které odmala cpou chemií, hlavně aby rychle rostlo, pro svůj život má minimální prostor, tísní se s tisíci jinými v neskutečném puchu leckdy "po kolena" ve sr@čkách, pak se koukněte, jak ho ženou na porážku, jak kvičí, bojí se, snaží se se TAM nedostat... jak do něj kopou aby šlo rychleji, jak ho zabíjí... A pak řekněte, který kus masa konkrétně chcete, zpracujte ho a řekněte si - mňam, to byla dobrota.
Nebo se koukněte, jak jsou kachny zakopané v zemi násilím krmeny, jen proto, aby si někdo objednal foie gras. Kdyby někdo zakopal do země živého psa a cpal ho, aby si pak pochutnal na jatýrkách, všichni bysme omdlívali. Ale u té kachny je to v pohodě?
Tohle už nemá nic společného s tím, že maso "potřebujeme" a že je to potravní řetězec atp. Je to o obrovské rozežranosti. O tom, že nám přijde normální snídat, obědvat a večeřet maso, sýry, paštiky... Nikdo nechce vystoupit ze své komfortní zóny a zkusit to i trochu jinak.
Co vám na to mám říct? Jíst se musí. A vaše názory mi připadají jako názory člověka, který odmítá vzít na vědomí, že prasátko v chlívku 2x2m a nenší, asi toho pohybu taky moc nemá. Krmí se aby co nejrychleji přibralo stejně jako ty kachny. U nás se pohled na vepřové změnil až v poslední době, kdy lidi chtějí více libové, a tak se začaly chovat jiná prasata-masová. A děsit se jak jsou zabíjena? A jak se to dělá a venkově? Vytáhnout z chlívku rána do hlavy a za živa podříznout, aby vytekla krev. Jinak je maso na zahození. A jestli je prase tak inteligentní jak říkáte, tak to pozná dopředu taky. Co dělají jatka jinak? Nic. Jediný rozdíl je, že si prasata z prasečáku udělají výlet autem na jatka.
A právě tahle snaha vydírat lidi citově, s poukazováním na údajné týrání, je mi odporná. Zřejmě jste nikdy nebyla na jatkách, a jste ovlivněna jen špatnými dokumenty od lidí vašeho ražení. Nechci po vás aby jste jedla maso, nechtějte po mně abych se ho vzdal. Ani náhodou. Nevydírejte mě vašimi smyšlenkami, a já slibuju, že nebudu jíst psy. Ne proto, že mi to nechutná, ale protože se to v téhle naší společnosti nedělá. Taková je tady kultura, nepsaný zvyk, nazvěte si to jak chcete. Ale nechtějte, abych začal používat vaše přesvědčovací metody. Všeho s mírou.
To jsem se zas rozpálil.
@nikdo Já Vám ale nikde nevnucovala, že maso jíst nemáte. Paradoxně žiju s myslivcem. A ač bych sama do zvířete nestřelila, tak s tím problém nemám. Střílí prasata, když je třeba. Ale ta prasata měla nějaký obstojný život - v přírodě, venku. Pak holt přišla jejich chvíle a byla zastřelena. S tímhle se vážně dokážu srovnat. Jíst se musí, to ano, ale právě si myslím, že my už dnes nejíme, abychom žili, ale žijeme, abychom jedli. Nevím, kolik Vám je, poptejte se kdyžtak ve své rodině. Komu je 40 a víc, ten Vám poví, že před těmi 35 lety byl k snídani chleba s džemem, máslem, pomazánkou... Běžně byl jeden oběd týdně sladký, jedno jídlo bezmasé. Omáčka se dělala z kousku masa, ale bylo kvalitní a tedy to stačilo (a nemusel se používat žádný bujon). Babička vzpomíná, jak na polévku kupovala 1/4 kg hrudího a udělala jí hrnec. Jedli se houby a luštěniny nebyly sprosté slovo. A jak je to dnes? K snídani šunka, do školy či do práce šunka nebo salám, k obědu maso a příloha, k večeři maso nebo uzenina... Tak to má strašná spousta lidí. Možná kdybychom se zamysleli a jediným standardem ve stravování pro nás nebylo maso a příloha, tak by se to celé změnilo. Jak jsem napsala - nejsem proti konzumaci masa. Jsem proti nadkonzumaci masa. Zkuste se zeptat ve svém okolí, kdy měl naposledy někdo bezmasý den? Kdy jste jedl (nebo vaši známí) naposledy luštěniny? Možná, že kdybychom nesežrali jedno prase za týden, ale vystačilo by nám jedno prase na měsíc, tak by ta prasata mohla žít "normálně" - normálně, jako zvíře chované na maso, ale v přijatelných podmínkách, ne v hnusu, špíně, bordelu a za krutého zacházení. Nebylo by třeba fabrik na maso s největším důrazem na rychlost produkce díky vysoké poptávce.
Já jsem dnes snídala palačinky (dělám bez vajec a s ovesným mlékem), k obědu byla fazolová pánev a k večeři falafel s kopcem zeleniny a pita chlebem. Pro hladové byla ještě květákové polévka. Nemám hlad, nestrádám, jedl to i chlap - a to mám doma chlapa 190cm, 100kg, stavaře, myslivce. Nevadí mu to, pochutnal si. Zítra slavíme a bude panenka, od známého z farmy. Ale určitě nebudeme snídat šunku a večeřet steaky. Snažím se hledat trochu rovnováhu.
Nebudu se s vámi hádat. Jen tu položím pár čísel pro ostatní k zamyšlení, nakolik je militantní váš názor a boj za něj.
Tak tedy: průměrná spotřeba v r. 2016 na osobu a den je u:
- vepřového cca 11dkg.
- drůbeží maso 7dkg.
- rýže 2dkg
- pomeranče a mandarinky 3,6dkg
- zelí 2,2dkg
- brambory 19,2dkg
- zelenina 24dkg
- ovoce 23dkg
Dál už mě to nebaví hledat, ale myslím, že na tom nejsme tak zle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.