Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vyrábí se ještě pařížanka?

Od: nikc® odpovědí: 15 změna:

Dlouho jsem jí neviděla prodávat. Není od EU už zakázaná? Jako jiné výrobky např. řecký jogurt bude muset být už z Řecka a pomazánkové máslo už se nevyrábí.


doplněno 10.12.17 13:53:

Možná ji stáhli, protože není z Paříže.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

cicky

2x

Co třeba toto:

ferpotravina.cz/...


doplněno 10.12.17 19:07:


doplněno 10.12.17 21:49:

sortiment.makro.cz/...

a nejen zde a nejen tato.


Dík za odkaz, ale prodávat jsem to neviděla. A Vy?

Hmm - a cikánskou pečeni zakážou taky, protože není z ...?

Myslím, že se do toho zbytečně ponořujete.

Zkuste vycházet z toho, že Evropský parlament je parta debilů a v jejich usneseních skutečně nemá cenu hledat něco, jako je logika. Ostatně - dostatečnou vypovídací hodnotu má už i to, že naši zemi tam dlouho reprezentoval Ransdorf...


Cikánská pečeně mi vždy chutnala, ale po tom, co jste napsal, tak nevím, kdy si to zas dám.

 


2x

Pařížanku jsem už hodně dlouho neviděla, ale pařížskou šlehačku na domácí ušlehání Vietnamec v sousedním městysi občas mívá. Ne pořád, ale třeba před svátky /Vánoce, Velikonoce/ se u něj běžně koupí.

Já vzpomínám na něco jiného, to si asi pamatovat nebudete. Bylo to někdy mezi 50. a 60. lety. Občas mi rodiče koupili kousek cukroví - pařížskou kouli. Veliká koule z čokoládové šlehačky, uvnitř piškot, na vršku na ozdobu rudá kandovaná třešeň. Bylo to strašně dobré. Kvůli barvě a tvaru jsem tomu říkala "brambora". Občas si na tu dobrotu vzpomenu dodnes, i když jsem ji už spoustu let neviděla. Vlastně od dětství. Jaga.

 


0x

Na Pařížanku se moc dobře pamatuji, ale to už je let, co jsem ji neviděla, myslíte to sladké, růžové, nadýchané? Pochybuji, že by se to vyrábělo.


doplněno 10.12.17 14:20:

jéééé, no , hnědé, to jsem ale...to růžové zase bylo neco jimého.


Nebylo to růžové, ale kakaové hnědé a moc dobré. Takový čokoládový dezert to byl. Mnoho let se vyráběla a byla dobrá. Místo toho máme Bobíka čokoládového, ale není to ono.


doplněno 10.12.17 14:23:

Růžová možná se dělala taky, ale známá je ta čokoládová. Máma to zbožňovala. Místo toho máme zas něco jinýho. Třeba Profiroles. Je to ale dražší.


doplněno 10.12.17 14:36:

Profiteroles se to jmenuje.

 


0x

Pařížanka byla z obyčejné tkzv. pařížské šlehačky, ne? Pak není problém si jí vyšlehat doma.


Pařížskou šlahačku taky už nevidím prodávat. Ale možná ji někde mají. Děkuji za odpovědi.

 


0x

Pravděpodobně máte na mysli pařížský řez, které se vyráběly v několika kombinacích.

obrazky.cz/...


Ne, dort to nebyl. Byl to dezert v kelímku našlehaný čokoládový, šlehačkový. Jak psal Bmbx.

Když se vyšlehá šlehačka s čokoládou tak je mnohem tužší než obyčejná šlehačka a je vynikající, moje maminka jí běžně dělala.


doplněno 10.12.17 14:43:

recepty.vareni.cz/...


Děkuju za tip.

 


0x

Parizsky salat je bezne k sehnani:-/


Na Pařížský salát se neptám, protože ho nejím. Máte pravdu, že se dělá. Pražská šunka nám jistě zůstane a Pražský koláč snad také. Kdyby ne, tak šunka je pořád šunka, která se dá sehnat všude. A něco podobnýho jako Pražský koláč jsem zrovna včera jedla, ale jmenovalo se to Vánoční krémový cop. Pařížance se ale nic nevyrovná. Ta byla jen jedna se svou nezaměnitelnou chutí.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]