Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jakou kupujete šlehačku?

Od: sebod* odpovědí: 13 změna:

Holky (ale i kluci ). V poslední době se mi nedaří vyšlehat doma šlehačku. Kupuji ji v Lidlu. Jakou kupujete? A kde?

No, na druhou stranu už jsme měli místo našlehané šlehačky několikrát domácí máslo

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*

2x

Ono asi na značce nezáleží, ale na procentech. Ta 30% se dá našlehat jen tak na dvojnásobek objemu, ale na přípravu vanilko - tvarohového krému (Ostraváček, Pribináček) stačí. Ta 33% je o něco lepší, pak jsem ještě viděl dokonce 40%, ale tu jsem ještě nezkoušel. Když chci mít jistotu, třeba na přípravu šlehačkového poháru, radši koupím tu švindlšlehačku ve spreji. Nakonec není tak nejhorší. Jo a ještě se dá použít ztužovač šlehačky.

sebod*

Keplere, asi ten ztužovač dnes koupím. Vnučka peče mamce dort k narozeninám, tak ho nesmíme pokazit

kepler*

sebod: ta rada je bez záruky, sám jsem ještě ztužovač nepoužil. Tak at ten dort není jak od pejska a kočičky!

sebod*

Keplere. Máme hotovo. Na dvě šlehačky jeden ztužovač, páč byl v obchodě poslední . A představ si: Šlehačka je krásně pevná . No, jinak ten dort - to víš, dělaly ho malé děti, tak je trošku jak od pejska a kočičky . Ale je s láskou dělaný, tak bude mít určitě úspěch.

 


1x

Kupuju v Lidlu, většinou červená krabička, šlehání bez problémů.

Máslo vznikne přešleháním, a je to důkaz, že šlehačka je bez "éček" (která přešlehání zabraňují).

 

kucharka

0x

Kupuju v Bille 33% v červené krabičce. Poslední dobou jezdíme na nákupy do Německa,tam mají 30% ...0,35 eur a vyšlehá se vynikajícně. Máslo se udělá,když se šlehačka přešlehá.

sebod*

Kuchařko, to já vím, kdy se udělá máslo . Jenže šlehačka je pořád řídká, pořád řídka... a už je z ní máslo

 


0x

No, také je užitečné si uvědomit, že by se měla vyšlehávat v pokojové teplotě, což se často neděje a dojde k sražení na máslo.


doplněno 03.10.17 14:22:

Pokojová teplota se týká té šlehačky! Vy si ji šlehejte kde chcete.

sebod*

Strejc, šleháme ji doma. Nechodím s ní ven

iz*

Někteří lidé se snaží šlehačku ušlehat krátce po vyndání z chladničky, nepočkají, dokud nemá pokojovou teplotu...

kepler*

To je fakt, pokojová teplota se podceňuje. Někdo si šlehne tak, že sám časem nabude pokojové teploty.

 


0x

Já vždycky šlehačku, nádobu na šlehání (nerezová mísa nebo hrnec) i metličky dám na pár minut do mrazáku a ještě se mi nestalo, že by vzniklo máslo. Na dort kupuju šlehačku 30-33%.

--------

Strejci, mně právě vždycky říkaly maminka i babička, že šlehačka má být studená. Od té doby, co ji šlehám ledovou, nemám problém (z teplejší už jsem máslo jednou vyšlehala, ještě v dětství).


doplněno 03.10.17 18:13:

Sebod, já mám takový návod na šlehání šlehačky i v jedné kuchařce (před šleháním maximálně vychladit + vychladit všechny nástroje, které s ní přijdou do styku). Kuchařka je profesionální, jsou tam náročné moučníky.

sebod*

ildiko, právě. Někdo tvrdí, že by šlehačka měla být vyndaná z lednice. A kdysi, když táta pracoval v lahůdkách, tak šlehačku dávali před šleháním do lednice na několik hodin

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]