Nejste přihlášen/a.
Upekla jsem tenkrát na neděli vepřové, k tomu bramborové knedlíky a chtěla vařit zelí...manžel vytáhl z ledničky zbytek bramborového salátu a navrhl, at zelí nedělám, že ho nahradíme br.salátem. No, ujalo se to a vydrželo nám toto oblíbené jídlo už desítky roků, Když pozvu dceru s rodinou, zeták si dá i salát i zelí, má rád oboje a neumí se rozhodnout.
Máte také nějakou podivnou specialitu, nad kterou známí kroutí hlavama?
"maky", pokud jste měli vepřové, pečené a salát, tak to jíme také, nebo pečené kuře a br. salát, nebo sekanou a br. salát. Jen bych už nesnědla k tomu jště ty knedlíky, asi by toho bylo moc.
Mně spíše překvapilo v Belgii, že tam jedí sladké loupáky se salámem nebo s pomazánkou (jakoukoliv), pečou hlavně rýžové dorty, jako u nás zase piškotové. Možná pro někoho podivné, jím i k omáčkám, jako je svíčková, brambory...
pt, ano, to je divné, teta mi jednou dala sekanou se sladkým rohlíkem, to jsem nerozdýchala
brambory ke svíčkové, to je opravdu zvláštní
Svíčková, rajská om. s bramborem jde. To bych snědla.
Moje děti, když byly malé, tak je vzal manžel na ryby a pod stan.
Když kluci přijeli, tak mi vyprávěli, co zažili a co jedli, či táta uvařil.
Nemohu to rozdýchat ani po letech, ale prý to bylo dobré. Ještě jednou si to později uvařili i doma.
Jednalo se o špagety, které se po uvaření smíchaly s rybí konzervou v tomatové omáčce. Nějak mi to ale nejde pod fousy.
Když jsme byli s manželem v Itálii, byly k večeři vždy těstoviny s rybami. Bylo to napoprvé nezvyklé, ale velmi dobré a dodnes si občas doma připravím těstoviny s tuňákem, i když to není ono.
Když jsem byla v Itálii, k rybě byla zelenina. Nestačilo mi to. Chyběli mi brambory nebo hranolky. Těstoviny ale nikdy. Tak asi jak kde.
Jinak ryby měli výborné a různé druhy. A výbornou měli malou rolku z dobrýho jejich těsta, v tom rajčata, sýr, salám nebo s tuňák. Různé druhy v potravinách za pultem měli. Lepší "závin" jsem nejedla.
A to jste neviděli,žel já také ne,když tenkráte moje nastávajíci dnes už přes 1/4 století moje manželka, u mých rodičů dostala kus bábovky a k tomu hořčice a chléb!
PS moje mamka pekla sekanou v bábovkové formě a s nádivkou-párek vejce natvrdo a sterilovaný okurek!
Kamarád si dává majonézu k rýži... Byl by schopen si ji dát i k guláši. Pro mě je max roštěnka s vrtulema.
Zdravím,jednou jsem někde četla,že snad na Slovensku jedí vepř. řízek,bramborový knedlík a zelí. Je to asi rok,jsem si na to vzpomněla a místo pečeně,kteroujsem rodině pekla k obědu,jsem si nandala poslední řízek,který zbyl z předchozího dne,knedlík a zelí. Manžel si osedl,že se na to nemůže dívat,ale já jsem si pochutnala! Není to nic,co bych cíleně připravovala,ale bylo to dobré. Starší dcera zase pochytila u tchyně bramborové knedlíky k omáčkám! Svíčková,houbová, koprovka,guláš atd. Pro mne nepředstavitelné... JISKRA
Pred lety jsme pri navsteve Drazdan zasli do Ceske restaurace a ja si dala svickovou. Knedliky velikosti a strukturou pripominaly spis krajic chleba a prekvapeni nejvetsi v omacce krom masa plavala i slusna porce malych kapusticek, brrr.
U pritele delaji bramboraky jen z brambor, ktere jedi dohromady s masovou smesi, ja sem zvykla ze do bramboraku pridavame sunku/salam/uzeny a jime je samotne.
Jinak jednu dobu jsem byla schopna jist s kecupem skoro cokoli :D
A nabirat nutelu slanou tycinkou je taky moc dobre !
Rajská, šiška a řízek.
Ale neděláme to cíleně. Vždycky je předchozí den řízek se zemákem nebo salátem a když je řízků moc a přílohy málo, tak se další den někdy udělá rajská.
Každý komu to říkám, nad tím přesně kroutí hlavou, ale kdo to zkusil, tak mi dal za pravdu, že je to dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.