Nejste přihlášen/a.
Inspirovala mě otázka "Kde se ztratil lůj" a chtěl bych se zeptat, proč se neprodávají (nebo jo?) konzervy s husí krví? Máma mi to v mládí dělávala tuším osmažené (se strouhankou?) s bramborem a bylo to dost dobré. Už jsem to ale léta nikde nepotkal.
I tato otázka zde již byla položena A to 22.února 2014 pod názvem Husí a kachní krev od dedecek001. 6 odpovědí, možná, že se chytíte v Penny, Norma - výrobce Viva, Ryby - drůbež Starostrašnická Praha 10
Na Heuréce jeden negativní komentář. Absolutně nesrovnatelné s totalitním výrobkem. nyní kachní krev s drůbežím separátem a kůžemi.
Dříve se prodávala krevní tučnice, nebo husí krev se sádlem. Asi bych tomu věřila, že se to nedá srovnat s dřívějšími konzervami.
Pokud ji budou lidi kupovat, tak ji objednají, ale aby to nebyl ležák.
Konzervárna Rekord /1922/, konzervy v prémiové kvalitě. Kromě této prémiové kvality produkuje též řadu VIVA.
Tak tu Vivu vidím všude u čongů a jiných obchůdků. Prémiové kvality jsem si nikde nevšimla. Asi mají extra regály, nebo cena je tak prémiová, že procházím bez povšimnutí. Ale podívám se po nich. neměli bychom vyžadovat my obyčejní strávníci ty kvalitní konzervy běžně ke koupi? A ne aby nás krmili odpadem? Takže nejenom z Německa a Polska sem jde špatná kvalita i naše obchody to dělají. td se jdu podívat na stránky Globus a ostatních /Makro, Billa, kaufland, Albert/, jestli najdu tu prémiovou kvalitu v nabídce.
Slepice máme (tedy jestli je nevybijem kvůli chřipce), husy by jsme taky klidně mohli chovat, pozemek máme velký i zahradu a pole, ale jsme uprostřed dědiny a husy jsou občas dost hlučné. To bych sousedům asi udělat nechtěl. Nejsme daleko od Brna a tak díky náplavám je vesnice čím dál míň vesnicí. A v zabíjení se taky moc nevyžívám. Nejraději bych si to prostě jen sem tam párkrát do roka rád v obchodě koupil.
Třeba landéské husy jsou o dost tišší než jiné; znám lidi, kteří jich mají cca 40 a slyšet je není.
Na zabíjení se dá použít tento přístrojek - krmivalibusin.ekosik.cz/... . Je u něho zaručené, že drůbež nebude trpět neodborným usmrcováním.
Totak – já osobně mám raději husy (jak z hlediska chovu, tak na jídlo) , ale kačeny také nejsou špatné.
Maminka z husí krve dělávala jelítkový prejt. Do pekáčku a v troubě. Už jsem ji také mnohokrát hledala.
Balzerka, máš pravdu, bylo to s mastou! Tu kupovala a někdy, když nebyly doma kroupy, udělala prejt z rýže. Fajne to bylo!
A také: Kam zmizely plíce? Vepřové, hovězí...Užívali jsme takový báječný recept a nejsou suroviny. Proč? Asi otázka stejné kategorie jako mizející husí krev...?
Taky mi to chutnalo, když jsem byla malá. Babička to dělala, když měla husy. Taky játra, sádlo, paštika bylo dobrý. Ale nechybí mi to zas až tak moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.