Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co zásadně nejíte?

Od: maky® odpovědí: 53 změna:

Osobně žádnou běžnou potravinu nejím s odporem.

Ale manžel by nikdy nevzal do úst koprovou omáčku a dušenou mrkev.

Mám kamarádku, ani náhodou by nesnědla bramborový salát, rajčata a cibuli. Také máte k některému jídlu odpor?

 

 

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*

0x

Pličky, jazyk , jelito, krvavou zabíjačkou polévku, kroupy,

jazyk - to mi pripomnelo:
Jazyk si nedam to uz mel nekdo v hube, dam si vejce

 


0x

Kozí. Všechno. A syrové ryby.

 

72mona3*

0x

Koninu. Z přesvědčení.

Nevyhledávám kapustu a květák, ale záleží na kuchaři. M.

 

klus
05.02.17 19:04

0x

špenát.

 


0x

Tlusté maso.


doplněno 05.02.17 19:20:

A drštkovou. Dokud jsem si nepřečetla další odpověď, nepřišla mi na mysl (požila jsem ji naposledy cca před 40 lety, a to s odporem).

 

majsterjoe*

0x

palačinky, vniřnosti vyjma jater, držtkovou

 

pohanka*

0x

Nesnědla bych smažené kobylky, moučné červy a výše uvedené pličky, ale to jenom plíce, u pravého mozečku bych se rozmýšlela. Z těch pliček naopak mohu srdíčko, jazyk, játra /jestli se do nich dávají/.

 

uznevim
05.02.17 19:21

0x

...šneky.

 

05.02.17 19:22

0x
Žemlovku

 


Měla jsem na mysli u nás běně podávané potraviny, šneky ani kobylky či červy a žabí stehýnka také nejím

Náhodou, šneci, to je lahůdka, ale o tom nebyla otázka.

V žádným případě nejím špenát a všchno, kde je jen náznak špenátu.

V případě nouze a mobilizace bych asi snědl koprovku, čočku a hrachovou kaši. Přitom hrachová polévka je dobrota převeliká.

 


0x

Tvarůžky a teplý ovar.

 


0x

Jím všechno kromě mořských plodů vyjma krabů.

zajixxx*

Špenát, paštika, tlusté maso, karbenátky, čočka, hrách,kobásky, jitrnice, prejt, tlačenka, ovar, drůběží salámy, rybí salat, rybí pomazánku,špenát,držkovku... a možná i další věci, ale todle přes krk prostě nedostanu...

 


0x

Špenát (pyré), od malička. Zavře se mi záklopka a konec. Při násilných pokusech putuje mezi žaludkem a jícnem jako jojo .

V listové podobě nebo zapečený nevadí. Špenátovou polívku se svítkem naopak můžu pořádat na galony .

 

vernon

0x
Žemlovku, koprovku, zelňačku, dušenou jakoukoliv zeleninu... je toho hodně.

vernon, takže bude snadnější, když tu vyjmenujete, co vám chutná.

 

cicka*

0x

Zásadně nejím to, co mi nechutná. Vzhledem k tomu, že výběr surovin a jejich úprava je zhruba z 95% v mé osobní režii, tak s něčím zásadním se setkávám tak jednou za 20 let.

 

culdabulda1*

0x

kromě tučného (tlustého) masa, housenek a jiné havěti zdlábnu klidně vše.

 

jezevecek

0x

Syrový rajčata. Miluju rajskou polívku i omáčku, kečup, protla, pizzu, sním klidně zapečený rajčata s mozarellou. Ale syrový rajče nedokážu prostě polknout.

jezevecek mam to stejne, rajce v kuse v zadny forme, ani zapeceny, ale jak je v kecupu, omacce nebo protlaku tak zadny problem

jinak nemuzu buchticky se sodou, zemlovka, cuketu, celer,rozinky, zazvor, drskovou polivku a z vnitrnosti vlastne jen jatra

zdenkane
Mam to same. Syrove rajce nemuzu ani citim, nevoni mi, vadi mi i kdyz se da treba z chlebicku pryc a zustanem po nem trochu vody

 

venkov4ever*

0x

Asi zabíjačkové trio: Jelita, tlačenku a jitrnice.

 

tylerhall*

0x
tlusté maso a obecně bílá gumová vlákna v masu.

 


0x

Tlusté maso a špagety s rybami, či mořskými plody. Jinak jsem se naučila jíst vše, něco až po čtyřiceti letech (koprovka, rajská, špenát, hrachová kaše, luncheon meat.)

 


0x

Vnitřnosti a dušenou mrkev.

 

ronyx*

0x

Jak tak koukám, tak s téměř většinou odpovídajících bych mohl mít společnou lednici a spíž, aniž by hrozily bitvy o to, co kdo komu snědl - to, co nejedí ostatní, já vesměs miluju a to co nejím já, nikdo nejmenoval
Co do mne nikdo nedostane v žádném případě - salátovou okurku v jakékoli podobě, cokoli z cukety (u obého mi stačí cítit jen ten pach a mám žaludek až v krku), baklažán a podobné "zeleniny", hlávkový salát s kyselým mlékem či kefírem ( s octem či jen holý jíst můžu), rajčatový salát, obecně (asi téměř všechny) domácí zavařeniny, kompoty a štávy, povidla (všeobecně). Špagety "v metráži" (rozsekané na kousky mi nevadí) a taky mi vadí motání špaget vidličkou na lžici (ten zvuk). Kaše z ovesných vloček. Lunchmeat. A taky styl svačiny "cokoli mezi 2 chleby" (vadí mi ten pach, který to takhle zabalený chytí). Pomeranče, mandarinky, hroznové víno s peckami. Znojemská omáčka, španělské ptáčky (to oboje sním, když není vyhnutí, ale nepochutnám si na tom). Z polévek zelňačka, kapustová, kedlubnová a pod.
Naopak třeba špenát miluju (když je s knedlíkem, ani nemusí být maso). Jinak jsem doslova klasický milovník poctivé české (hlavně omáčkové) kuchyně (bez houskových knedlíků bych asi umřel).

 

m123*

0x

Luštěniny. Když jsou rozmixovaný nebo třeba jen vodu z fazolačky sním, ale kousnout třeba do čočky...obrací se mi žaludek. A pak asi ty drštky. To je taky blééé. A syrovou cibuli.

Doteď a je to 40 let si pamatuji jak mi učitelka ve školce nutila fazolovou polívku. Prý když ji nesním, tak mi ty buchty / druhý chod byla tvarohová buchta / dá do té polívky. Dala. Dodnes si ten hnus pamatuju, ale nesnědla jsem to.

 


0x

V oleji naložené různé sýry - hermelín nebo feta. Saláty s majolkou. Rybičky v konzervě v oleji, šproty, bůček, chobotničky v oleji.


doplněno 13.02.17 03:06:

Liška mě pobavila tím, že nejí kližky. Já nejím ani lišky a ani kližky.

 

wehappyfew*

0x

Zdravím,

tak u mě to jest všechno maso (největší kekel drštky, játra), olivy, houby, ryby, kroupová kaše, majonéza, teplé mléko, uvařená paprika, ohřátý sýr (příp. smradlavý).

Jako vegan jsem se naučila zeleninu milovat, ta mi už neva, žaludek si zvykl, čili v pohodě pozřu syrový, hořký špenát, rukolu atp.

 


0x

Odmítla bych i jen ochutnat hmyz a červy, nejím okurkovou omáčku a vůbec nepiju mléko a kakao, brr...

 

martinaa*

0x
Rajcata, papriky, dyni (krom hladke polévky), baklazan, cuketu, lilek a podobne potvory.
Tudiz nejneoblibenejsi jidlo je leco. Uz odmala.

 

pidler

0x

Od doby, co jsem začal jíst zdravě, jsem v puse něměl nic smaženého a mastného, jenže včera jsem si dal smaženou rybu a do rána jsem měl křeče v žaludku, i jsem zvracel, jelikož si tělo odvyklo od takovýchto svinstev, takže už nikdy do pusy nedám nic smaženého a mastného

 


0x

Nevím, ale záleží hlavně na úpravě, zpracování, ochucení. Znal jsem pár jedinců co nemohli vzít určitou pochutinu do úst leta letoucí, pak se jim poštěstilo narazit na dobrou úpravu a od té doby se mohou po tom vyloženě umlátit.

Jenže většina lidí už v životě neochutná neoblíbené jídlo nebo potravinu už s přesvědčením, že jim stejně nebude chutnat, protože jim prostě nikdy nechutnalo a přitom to může být najednou díky přípravě nebetyčná lahůdka.


doplněno 06.02.17 10:51:

pidler:

ono je taky smažení a smažení, když je provedeno správně, tak na tom nic nezdravého není, jen se okrádáš o další způsob přípravy jídla

No, já vydržel výše uvedený špenát nejíst přes 20 let. Potom jsem požádal ženu o přípravu extra porce, ochucené a vyšperkované, abych přebil očekávanou prvotní negativní reakci. A výsledek? Snědl jsem toho čtyři lžíce a zůstaly v žaludku. Pokud to bude jediné jídlo na světě, hlady neumřu, ale dobrovolně to jíst nikdy nebudu .

 

mil®
06.02.17 10:58

0x

Koprovku.

 

helenak*

0x

Párky, salámy, některé paštiky zdokonalené ečky a také sladkosti, které hrají všemi možnými i nemožnými barvami. Naopak koprovku a dušenou mrkev mám moc ráda

helenak:

"Éčka" nejsou jen chemie, to se jen tak mezi lidma rozšířilo, stejně jako, že to co je bez glutamátu je jedině zdravé

 

pt®

0x

Nesnědla bych držkovou polévku a "mořské potvory" a jídla, která nejsou u nás obvyklá...

 

lidus*

0x

Veškerou rybí havět, nejsem ani schopná to připravovat.

 


0x

Jsem asi vyjímka, chutná mi takřka všechno, co jste tady vyjmenovali. Po špenátu bych se utloukla, vařím sama výtečnou drštkovku, mám ráda všechno ze zabíjačky, včetně krup, prdelačky, jelit i ovaru. Nevadí mi tlusté maso, tedy takové prorostlé. Koprovku jsme měli právě dneska. S vajíčky. A olomoucké syrečky, když jsou správně uležené, to je lahoda. Chutnají mi i ty plíčky, sním jazyk, sním všechny vnitřnosti, mám ráda všechny druhy ryb. Nevadí mi luštěniny. Svíčková z koňského masa se mi povedla stejně vynikající, jako z hovězího. Jsem prostě takový vděčný strávník.

Nechutná mi kozí sýr, cítím tu kozinu, dále mi nechutnají olivy. Nemusím červenou řepu a dušenou mrkev. Pokud je to ale nutné, i tyto 2 věci sním. Mám to ze školky, pokud bych nechala řepu či mrkev na talíři, děti by pištěly: Paní učitelka to nechala, já to taky nechci... A tak jsem šla statečně příkladem. Ale nevyhledávám to.

A nejradši? Mám asi řízky, nejraději z krkovičky, ale nevadí ani kuřecí, /ne moc upražené a raději silnější/ a bramborový domácí salát. A taky ten špenát. K němu skopové na česneku a majoránce. Koupila jsem na podzim zabitou ovci /napůl s dcerou/, tak si užíváme skopového. Je to lahůdka.

Myslím, že člověk by měl ochutnat všechno, co je mu nabídnuto. Většina z toho mu jistě zachutná. A když ne napoprvé, časem určitě. Jaga.


doplněno 08.02.17 06:30:

V jídle vybíravá nejsem, zato v pití. Nenapila bych se piva a mléka.

Pivo - je nechutné, hořké, smrdí. Za celý svůj život jsem ho dohromady vypila stěží půl malé odlivky a nikdy jsem mu nedokázala přijít na chut. A teď, chlapi, do mě!

Mléko - nevezmu do pusy už ode 2 let, po těžké spále. Od té doby ho do mě nikdo nedostal. Žádné, ani syrové, ani svařené, sladké ani kyselé, podmáslí, kefír...nic.

Zajímavé je, že ochuceného mléka se napiju s chutí. Kakao, bílou kávu, mléčné koktejly s ovocem, zakysané ovocné mléčné nápoje, to všechno mohu. Jen to nesmí být bílé a cítit po mléku.

Z takových zákazníků by pivovary i mlékárny rozhodně radost neměly.

 


0x

Já jím všecičko. Jen čaj s mlékem, ani jako švédský čaj ne. Ani omylem!


doplněno 06.02.17 18:01:

A vlastně vůbec nejím sojové věci! Příjde mi šílené označení sojové maso!

 


0x

Rajskou polévku jsem jedla naposled v roce 1961 a pak nemusím vařená játra.A souhlasím s baboujagou jinak jsem taky vděčný strávník

 

liska*

0x

Kližku, tu slizkou namodralou čáru v mase.

 


0x

Tučné maso, klasicky připravovaný špenát a kapusta – u těch dvou posledních mi tam ovšem vadí přítomnost česneku (který jinak mám ráda, ale sem mi vůbec "nepasuje" to česnekové aroma a palčivost). Když si udělám kapustu podle sebe, klidně ji sním.

 

damandys

0x

Jsem na tom stejně jako Váš manžel + rajská polévka a rajská omáčka.

 

fram

0x

Romadůr, tvarůžky z Holomóce a takové ty další zrající sýry nikdy. Jinak úplně pozřu vše, včetně psí plévky (v Severní koreji, chutná jako hovězí.).

Tak tvarůžky a podobné sýry zase naopak zbožňuju...

 

 


0x

teplé tlusté roztřesené maso

 


0x

Česnek v pomazánkách, pokud je na něm pečené maso, tak to sním. Co bych nepolkla ani s odjištěnou pistolí u hlavy je tlusté maso a suši.

 

meandra*

0x

Nepozřu jakékoli tlusté maso, ani ten bílý okraj u debrecínky a jiných uzenin, vše v čem jsou kroupy, vnitřnosti v jakékoli úpravě, krupicovou kaši, žemlovku, mořské plody, tatarák, kozí sýr a teplé mléko.

 

bublanina*

0x

V podstatě sním všechno, ale suši, kukuřici v čemkoliv a rajskou polévku, to vůbec nemusím. Naopak, jak tady někteří píšou - takový teplý ovárek s křenem a hořčicí, hmm, to je pro mě velká dobrota

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]