Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč škytám když sním chleba?

Od: radkapod* odpovědí: 6 změna:

Mám takovou možná hloupou otázku ale...proč škytám když sním chleba? Myslím suchý chleba.

Dneska jsem si přinesla kvasový, měl tak nádhernou patku, těšila jsem se na něj už od rána.... Trochu jsem ho posolila a po prvním soustu škytavka. Nehltám, jím normálně ale tohle se mi stává pokaždé když jím suchý chleba.

Proč jen po chlebu? Já si si ho pak vůbec nevychutnám

PS: jak ji zastavit problém není.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Mám stejný problém, jen se to týká čehokoliv suchého, buchta, rýže ap. Lékař netuší. Jedině zapíjet. Napadlo mne menší vylučování slin, byla jsem na vyšetření, ale vše ohledně slin je v normě.

Jo, je to jen o zapíjení. Suché je potřeba spláchnout.

 

humbucker*

0x

Ahoj Radko.

To já teda o chlebu nesním. Pravda, někdy na něj myslím, že by nebylo marný ho doma mít, ale já ho kupovat nemůžu. Nějak mi většinou splesniví. I malé množství. Někdy se to povede i rohlíkům. A to jich beru jen pár. Můžou za to lidi, které mi pořád něco cpou a já neumím odmítnout. Ach já chudák. Jinak, mě se nějak po ničem neškytá.


doplněno 19.08.16 19:17:

Ahoj Bene.

Nevím, jak je to dnes, ale tenkrát měl chleba dobu pro skrmení asi 72 hodin. Nám, v roce 79-81 najak starý chleba nedávali. A ani u bojováků v Podbořanech se to nedělo. Ale, zase tam v té velkovýkrmně nevařili moc skvostně. Byli jsme tam jen chvíli. Asi 5 týdnů.

 

ben®

0x

Dobrý den, odhaduji, že nesnášite pouze čerstvý chléb, ale starší už Vám nevadí. Na vojně bylo nařízení, že voják může dostat chléb až po třech dnech od jeho skladování. Čerstvý chléb nadýmá a zřejmě působí i na tu škytavku (nebo pálí žáha). Zdravím!


doplněno 19.08.16 20:46:

humbucker - byl jsem několikrát u toho, když pekaři přivezli čerstvé bochníky a ukládaly se do skladu.

Tam byl na každém regálu datum a vydával se chleba pouze starší (prý podle rozkazu).


doplněno 19.08.16 21:38:

radkapod - myslím, že Vám rozumím. Chutná mně to, tak si to dopřeji, i kdybych to měla odmarodit .

radkapod*

Děkuji všem kdo napsali do "škytání" .

blesik, koukám že nejsem sama kdo s tím má problém a když váš lékař neví...

Asi to ale nijak nevyřeším a škytat budu dál protože...starý chleba mě suchý absolutně neláká a ani zapíjet to nepujde. To si představím jak děda namáčel chleba slepicím .

Mám prostě občas ráda čerstvou popraskanou patku, nesmí být ani zabalená v igelitu, páč to trochu zvlhne a cítím igelit.

PS: Trochu jsem hledala na na netu a našla jsem zajímavost...několikrát doporučují na ukončení škytavky - pomalu snězte kousek suchého chleba. Takže vlastně po chlebu to začalo a po chlebu by mělo i skončit

val
Osobně škytám i po starším chlebu, prostě sním sousto,škytám,zapíjí,a pokud si vezmu další,bude to dokola.Tak radši nejím pečivo.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]