Nejste přihlášen/a.
Kagor snad v každém super hyper .Konlrétně v kauflandu.Monastirsko jsem snad viděl jen v albertu,alewspon u nás v kaufu ani jiném ne.
Osobně bych si spíšen než Monastirskoje dal naši Pálavu (z bílých vín!) ale osobně je můj favorit z běžných Bzenecká Lipka (ryzlink rýnský z oblasti Bzence!),ale není sladké,je to polosuché!
Balzerko - růžová jsou stejně jako bílá nebo červená-sladká ,polosladká , suchá či polosuchá
Dobry den
kupte vino Výběr z bobulí-polosladke nebo Pálava -sladke.Nejsladsi slámove vino,ale drazsi.Hlavne si davejte pozor na
Rozdělení tichých vín podle obsahu zbytkového cukru
Suchá
Víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, který smí obsahovat:
a) max. 4 g/ zbytkového cukru na litr nebo
b) max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.
Polosuchá
Vína se zbytkovým cukrem, který je větší než nejvyšší hodnota stanová pro vína suchá, ale nepřesahuje 12 g v litru vína
Polosladká
Obsah zbytkového cukru ve víně je větší než nejvyšší hodnota stanová pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g na 1 litr
Sladká
Vína s vyšším obsahem zbytkového neprokvašeného cukru a to jak senzoricky tak analyticky. Zpravidla se jedná o vína speciální, určená pro dlouhé zrání. Obsah alkoholu je u našich tichých sladkých vín nižší (7-11%, toto je časté u vín slámových, ledových či bobulových výběrů). Dle legislativních předpisů se jedná o víno se zbytkovým cukrem ve výši nejméně 45 g na litr.
Mešní víno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.