Nejste přihlášen/a.
V Ostravě, pod keřem, pod břízou, stranou od cesty psů, jsem našla hřib. Je to hřib kovář? Neotrávím se, když ho déle povařím do kulajdy? Myslím si to dobře?
Loni nebylo nic, letos snad konečně houby porostou.
Je to kovář a je krásný. Kováři jsou červaví málokdy, většinou až koncem léta a takové ty přerostlé křapáče. Mladé ne. V noze občas bývají takové jakoby tmavé žilky, vrásky a mnohé lidi to odradí, že je to červivé. To ale červivost není, nevím, jak to nazvat.
Jinak, jak píše Sebod, řízky bych z kováře nedělala. Kovář i koloděj jsou totiž houby, které se musí dlouho /min. 20 minut/ tepelně upravovat. A tak dlouho se řízky nesmaží, to by byly nadranc. Proto dát tyto houby někam do jídla, kde se dlouho vaří či dusí - polévky, omáčky, případně dlouho dušenou /vodou podlitou/ smaženici.
Tak si, babčo, dobře užij dobrou kulajdu. Asi se do lesa podívám taky, už mě to láká. Jaga.
Dobré ráno, včera jsem už pc nešla a dnes jsme si přispaly. Moc děkuji za hezké odpovědi. Ty hříbky od sanyo, ty jsou jako sen! Že se kováři musejí déle vařit, to vím. Kolem poledne na mě myslete, jak mám bezva polívku. Co říkáte, založím otázku, třeba pod názvem "Rorstou, rostou" a budeme do ní dávat fotky hub, které jsme/jste nasbírali po celé léto. Jo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.