Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Neotrávím se?

Od: babkazov® odpovědí: 10 změna:

V Ostravě, pod keřem, pod břízou, stranou od cesty psů, jsem našla hřib. Je to hřib kovář? Neotrávím se, když ho déle povařím do kulajdy? Myslím si to dobře?


 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

fran56ris*

0x

Jestli je hořký,tak to nejez.Takových ještě bude.

 


0x

dle rady manželky je to kovář u nás šiniok

 

sebod*

0x

Babčo. Neotrávíš se, neboj. Včera jsme jich snědli vrchovatou mísu. Řízečky, krásně vypečené - ňamka

sanyo*

s chutí do nich.., na řízky to chce-větší houby, at je trochu hmoty, jsou bezvadný,, jinak do polívky jsou prima..


 

72mona3*

0x
Páni. Nádhera. Dostatečně tepelně upravit (to se musí každá houba) a přeji dobrou chut. Ještě přichází v úvahu kříšt, ale ten mívá nožku užší s motivem sítky a má žluté rourky. Ale tohle bude opravdu kovář. M.
tomas11*

Hm - závidím - ale v dobrém.

 


0x

překársný kovář a určitě bude aspoň noha červavá

sebod*

aja. My jsme přinesli kováře s hlavami 15 cm v průměru. Všechny krásně zdravé včetně noh

 


0x

Loni nebylo nic, letos snad konečně houby porostou.

Je to kovář a je krásný. Kováři jsou červaví málokdy, většinou až koncem léta a takové ty přerostlé křapáče. Mladé ne. V noze občas bývají takové jakoby tmavé žilky, vrásky a mnohé lidi to odradí, že je to červivé. To ale červivost není, nevím, jak to nazvat.

Jinak, jak píše Sebod, řízky bych z kováře nedělala. Kovář i koloděj jsou totiž houby, které se musí dlouho /min. 20 minut/ tepelně upravovat. A tak dlouho se řízky nesmaží, to by byly nadranc. Proto dát tyto houby někam do jídla, kde se dlouho vaří či dusí - polévky, omáčky, případně dlouho dušenou /vodou podlitou/ smaženici.

Tak si, babčo, dobře užij dobrou kulajdu. Asi se do lesa podívám taky, už mě to láká. Jaga.

 


Dobré ráno, včera jsem už pc nešla a dnes jsme si přispaly. Moc děkuji za hezké odpovědi. Ty hříbky od sanyo, ty jsou jako sen! Že se kováři musejí déle vařit, to vím. Kolem poledne na mě myslete, jak mám bezva polívku. Co říkáte, založím otázku, třeba pod názvem "Rorstou, rostou" a budeme do ní dávat fotky hub, které jsme/jste nasbírali po celé léto. Jo?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]