Nejste přihlášen/a.
Podle mě se nepeče ve formě, nýbrž omotaný "okolo" formy (která nemá dno). Něco jako kulatá dortová forma, že které vyndáte dno a zvenku ji obtočíte ozdobnými pásy těsta. Tyto pásy potom naskládáte i dovnitř do formy, aby vytvářely spodek.
Jinak technologicky jde sice většinou o něco trochu jiného, ale mně se třeba velmi líbí ruské/ ukrajinské svatební chleby:
Jinak když se tak dívám na ty chleby na vašem obrázku, mám dojem, že je to uzbecký patyr - ten se uvnitř vyráží ozdobnými razidly (popř. jenom pěstí - potom je prohlubeň uprostřed malá) a okraje se zdobí nožem.
Jinak tady je návod:
@Ildika díky, díky, ano, uzbecký patyr. Už jsem to někde slyšela. Také už lovím na youtubu. To v troube neudělám takové krásné. Ale i tak jsem se poučila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.