Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na půdě jsem objevil tuto desku, nevíte někdo co je to materiál a jestli je vhodná na grilování?předpokládám že mramor?je velmi těžká, velká-105 x 55 x 2 cm. Také bych se rád zeptal jestli nehrozí prasknutí pokud nebude zahřátá po celé ploše rovnoměrně při rozdělání ohně tředa jen pod středem desky? Celou plochu bych využil opravdu asi jen příložistnostně při větším počtu strávníků.
díky
Mramor není zrovna příliš vhodný pro grilování.Používá se také podobně černá lávová deska,ta je z tavené sopečné vyvřeliny,křemičitanů s vyšším obsahem SIO2.Pak není náchylná k prasknutí.Lze použít také leštěné žuly,ale pouze jemnozrnné,i ta se musí nahřívat pomalu a ne intenzivně..Pokud je tato černá deska mramor,tedy uhličitan vápenatý,pozná se to pokapáním kyselinou,přitom dojde k pěnění kapaliny.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.