Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je tato deska vhodná ke grilování

Od: nostalgik* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

na půdě jsem objevil tuto desku, nevíte někdo co je to materiál a jestli je vhodná na grilování?předpokládám že mramor?je velmi těžká, velká-105 x 55 x 2 cm. Také bych se rád zeptal jestli nehrozí prasknutí pokud nebude zahřátá po celé ploše rovnoměrně při rozdělání ohně tředa jen pod středem desky? Celou plochu bych využil opravdu asi jen příložistnostně při větším počtu strávníků.

díky


 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

sebod*

0x

Deska je příliš velká.Bude se s ní špatně manipulovat. Nech si ji někde přeříznout. K tomu prasknutí - to hrozí vždy. Proto je lepší dát desku do kovového rámu. I když kámen praskne, dá se na tom grilovat dál.

 

jabraka*

0x

Mramor není zrovna příliš vhodný pro grilování.Používá se také podobně černá lávová deska,ta je z tavené sopečné vyvřeliny,křemičitanů s vyšším obsahem SIO2.Pak není náchylná k prasknutí.Lze použít také leštěné žuly,ale pouze jemnozrnné,i ta se musí nahřívat pomalu a ne intenzivně..Pokud je tato černá deska mramor,tedy uhličitan vápenatý,pozná se to pokapáním kyselinou,přitom dojde k pěnění kapaliny.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]