Nejste přihlášen/a.
Líbí se vám když chlapi tak čtyřicátníci, padesátníci, většinou různí dělníci, traktoristi, prostě chlapi v montérkách chodí na oběd do bufetů a dávají si tam samá nezdravá jídla? Mě se to moc líbí a doufám, že jednou budu jako oni.
Dobrý den, ano, také to obdivuji. Zvláště guláš v jejich vousech vypadá velmi sexy. Je to prostě úžasné - toto žádná ženská neumí. Zdravím!
Myslím, že je to znát z odpovědí v první otázce.
Ale to tam nevidíte, myslím, že většině odpovídajících se to nelíbí.
Mně také ne.
doplněno 19.07.15 02:21:Ra252, podívejte se na tu dřívější
otázku – myslím, že je to jasné:
Víte,on každý nemá 2 hodiny čas na jídlo někde v nóbl restauraci,nakonec ani peníze. Chlapi kteří pracují fyzicky potřebují rychle doplnit energiia jít zase makat. Takže to nezdravé jídlo zase kompenzují fyzickou prací. Rozhodně mě nepohoršují dělníci v bufetech,spíš by mi vadili škrobení panáci,co se snaží být světoví a neví samou rozežraností co do tý huby strčit. Kolikrát si myslím,že by si radši dali ten guláš,ale to by asi nebyli dost IN.
Zdravím,
doufat sice můžete, ale opravdu jen doufat.
Všiml jste si, jak klasických bufetů a dělnických hospod, kde dalo poctivě a za rozumný peníz najíst, ubylo? Dnes by se daly pomalu spočítat na prstech. Většina jich byla zcela zlikvidována, některé bufety se přeměnily na tzv. rychlá občerstvení (různé ty Mc, fastfoody apod), kde si můžete za cenu dnešní hodinové dělnické mzdy dát tak max 2 obložené housky (což není oběd nebo svačina pro manuálně pracujícího), ale klasický bufet, kde se dala pořídit třeba hustá gulášová nebo drštková polévka, která se 3 rohlíky vyšla na nějakých 5 - 7 Kčs (tj. cca 50 -70% hodinové dělnické mzdy před rokem ´89) už dnes nepotkáte, i kdyste ho lupou hledal. To samé platí pro nabídku takového toho klasického jídla, jako byl třeba nějaký poctivý guláš s knedlíkem (6ks) za doslova pár korun (do 10,-Kčs kdysi - opět tedy cca 70% tehdejší hodinové dělnické mzdy, dnes za nějakých 70,-Kč (opět 70% dnešní běžné hodinové dělnické mzdy) pořídíte tak nějaký blaf, ale ne poctivý jídlo, třeba ten guláš) nebo kdysi typicky dělnickou svačinu - pařížský nebo vlašský salát a k tomu třeba sekanou nebo holandský řízek (šetřílkové rohlík).
Dříve byly bufety doslova na každém rohu ( v Praze doslova, v každém městě nad 5.000obyvatel byl aspoň 1), nikdy nebyl problém jít se v rozumné vzdálenosti rychle najíst. Dnes pokud se člověk chce jít někam rychle, pořádně, chutně a hlavně levně najíst, není kam jít. Restaurace jsou na dlouho (časově náročné) a drahé, ve fastfoodech draho a hlavně samá zelenina, ve všem cuketa (aby výrobní náklady byly co nejnižší, že se to ale pak nedá jíst nikomu nevadí). A když už náhodou na nějaký bufet narazíte, tak je to (většinou) o ústa si tam něco dát - pařížský salát viděl poctivý salám z rychlíku, místo okurky cuketa, místo poctivé majonézy v lepším případě jogurt, v horším majonéza ředěná olejem, sekaná je ze sóji a separátu a pod.
Nebudu zastírat, že klasické bufety mi chybí. Byl jsem zvyklý, že když sem někam jel nebo byl třeba někde ve větším městě, nevozil jsem s sebou nikdy jídlo a nikdy jsem nebyl o hladu. Bufet to jistil, ve vyjímečných případech jsem vlezl do nějaké dělnické hospody (otec mne naučil, že pokud před hospodou stojí náklaďáky, tak se tam dobře a levně dá najíst), dal oběd, kafe, cigárko a pokračovalo se. Dnes když někam jedu, tak musím mít buď jídlo s sebou, udělat nákup v nějaké supermarketu a najíst se v autě a nebo (nejčastěji) držet hladovku. A to samé platí pro pití - dřív jsem prostě vlezl do bufetu, koupil třeba limonádu (za 3,-Kčs půllitr), vypil a pokračoval v cestě. Dnes? Láhev s pitím vozím v autě, když už musím třeba po Praze daleko od auta pěšky, tak buď pití s sebou a nebo se max stavím někde pro pití v krámě, protože nejsem blázen, abych dával za pití v hospodě či fastfoodu třeba 30,-Kč (za 2dcl).
Když to shrnu - bufety už nejsou, v nějakém fastfoodu jsem byl asi 2x v životě (když to před cca 25 lety začínalo) a stačilo (v McDonaldu a pod značkových jsem nebyl ještě vůbec nikdy, protože nekradu), v restaruraci (hospodě) na jídle asi před rokem naposledy (většinou se tomu tak jednou za rok z nějakého důvodu nevyhnu). Co se týká návštěv hospoda a restaurací všeobecně, cca 3-4x do roka někam s někým zajdu na kus řeči (většinou na kafe nebo na hodně vyjímečně ( tak 1x za rok) na skleničku nebo pivo (alkohol nepiju skoro vůbec, tak do 1l vína nebo 2-3 piv za rok). No a pokud se našim pánům poslancům podaří prosadit zákaz kouření v restauracích, barech atd, tak asi přestanu do takových podniků chodit úplně (co bych tam hledal - zakouřit si u kafe (nebo u skleničky) nepůjde, nadšení spolunávštěvnika (případně spolunávštěvnice) už vidím, až řeknu, že teď tady bude 10min sám, protože jdu kouřit ven...
Takže - dobře už bylo a vy klidně zapomeňte, že se vám něco líbí (líbilo).
To máte velikou pravdu, že míst, kde se dalo solidně nastojáka dobře najíst, dost ubylo. Ale musím Vás ujistit, že případným přijetím dalších restriktivních zákonů jich ubude ještě řádově více. Nu což, Mc Donalds ten je věčný (a jeho cheesburgerem nakonec taky nikdy nepohrdnu).
Mně se nelíbí tato otázka, nemá hlavu ani patu, ale budiž.
Když jste OPĚT u toho jídla, tak u nás si lidé nemají nač stěžovat. Bufet (na hlavním tahu) obložen náklaďáky, vloni se vybudovalo i nové parkoviště pro 4 kamiony. Jde o bufet s obsluhou, provozuje ho majitel jatek. Jednotná cena je 69,- Kč za meníčko = 2 druhy polévek + 6 druhů hlavního jídla. 3 jídla z vepřového masa, 1 jídlo z hovězího masa, 1 jídlo z kuřete a 1 sladké jídlo. Nic jiného nelze objednat. Jídelníček je zveřejněn na týden dopředu a vaří se jen v pracovní dny. A vaří fakt dobře i zmiňovaný guláš se šesti.
No a hernajs kde to je - GPS, silnice - město bez názvu hospody, aby to někdo nebral za reklamu... Podobná je družstevní žrádelna v... Bludově, před Šumperkem od Zábřehu po levé straně pod zámkem... špica...Či Habrmanův mlýn o kousek blíž k Zábřehu...
usko ale nejhůře se člověk nají v Praze. Klasické bufety - Koruna, u Rozvařilů atd. vymizely, protože tam holt nechodili cizinci pokud nemyslíme ukrajince, takže při práci mají často jen možnost hodně nezdravých jídel, kus tlačenky v papíře a podobně. Ocenuji zaměstnavatele, který jim ve várnicích nechá vozit obědy, chlapi se najedí a práce jde od ruky, ani žáha je nepálí. A na teplý jídlo se voda pak pije lépe než na tlačenku. Chytrý podnikatel to udělá, ví že víc získá než ztrácí.
Vidíte, a já jsem četl ve čtvrtečním Reflexu, jak je dnes moderní takzvaný street food. Redaktorka na to přišla až při návštěvě Londýna (brzy to bude určitě móda). A jak se vůbec opovažujete soudit, která jídla jsou zdravá a která nezdravá? Jak jste na to přišel/la? Podle mě je zdravé každé jídlo, které člověk sní s chutí a udělá mu dobře. Nezdravě asi jí ti, kteří jsou tlustí (to je ale hlavně psychika). Podle mě vystresovaný vegan je na tom hůř (co se týče dožití) než spokojený konzument vepřového. Samozřejmě to zase nemůže vypadat tak - mámo dneska je to levné - narveme to do mrazáku, a pak to všechno sežereme. Všeho s mírou. A někdo chytrý říkal, nejlepší je to, co nesníš. Hlavně neškatulkujte!
když mluvíte o těch bufáčích... před 8mi lety jsem chodil do Prahy na vejšku a na Florenci naproti Karlínu byl klasický (nevím, jestli ještě funguje) bufet. Každý týden jsem si tam ráno než jsem šel do školy koupil dva šunkové chlebíčky, nebo pochoutkový salát a dvě Plzně. To byla paráda a hlavně ty přednášky potom Kéž by se ty bufáče zachovaly. Člověk se tam cítil tak nějak svobodně. Jako že nemám rád Prahu a Pražáky, tak zde jsem se cítil jako doma
ha ha, to jsi nezažil, co tam bylo před 1989 i na Wenclplacu a jinde (rybárna, klobásy, polévky, hospoda Karlova náměstí, masna na rohu...). Dnes jsou hospody tééměř prázdné. Přichází doba bandasek...
Máte pravdu, jen děláte chybu, že nemáte rád Prahu a Pražáky. Je to město a lidé jako každí jiní, lepší, horší. Nemyslím si že je Praha (Pražáci) lepší, či horší než třeba Brňáci nebo Ostraváci a to nejsem schopen vyjmenovat další zákruty naší krásné Země.
...a už je to tu zas! Nemáte rád Prahu a pražáky, ale přesto Vám nebylo trapné v Praze studovat? Mimochodem, čtvrtina současných "pražáků" pochází z Moravy. Co tam lezete, když tu Prahu tak nesnášíte?
Ahoj. Ano, jako dělníkovi ze zemědělství, se mi líbilo s chlapama z kovárny, jezdit traktorama k Tesle (v Liberci) na křižovatku na gábl. Tam z širokýho okolí vyvářeli nejlíp. Tam se pro tu proslulost šoféři zastavovali při cestách kolem. Dokonce jsem ten barák dneska viděl na Mapách.cz., když jsme hledali jednu firmu poblíž. A dnes na obědě u souseda se on rozpomenul, že když jsi se v bufáči na stojáka od jídla otočil, nebo nepředloženě vzdálil, nemusel jsi se už k talíři vracet. Vždy se na to vopuštěné dílko někdo vrhnul. Osobně jsem to nikdy nezažil. Nebaštím nějak pomalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.