Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ze zdravotního hlediska to bude asi jako u jiného jídla či nápoje - nehltat, správná teplota a spíše pomaleji, aby nezaskočilo. Také se to více vychutná, když se u jídla či pití kávy sedí a neběhá se po bytě. Zdravím!
P.S. Ale, někde jsem četl, že správná brazilská káva má být horká a přeslazená.
No toto, to se musím pochlapit a vymyslet zase brzy nějakou otázku, která palčivě trápí lidstvo
doplněno 02.02.15 18:19:Jo a kafe piju tak, že z jednoho šálku mám dvakrát až třikrát radost - uvařím si kafe, zapomenu na něj, po chvíli ho s jásotem objevím, někam si ho přenesu, kde si myslím, že budu, ale mezitím jdu dělat něco jiného, nu a po chvíli se opět raduji.
Já si doma dělám espresso a vypiju ho tak za 5-7 minut. Voda se nevaří,takže to není horké jako když se dělá český turek .Je fakt,že když jsem ještě neměl presovač a to je tak měsíc,tak jsem si dělal turka a toho jsem pil určitě déle.Ale bylo ho i víc.Tady mám hrneček asi 80ml a turka jsem si dělal tak dvojnásobného.Ale pro mě musí být teplé.Někdy se mi v práci stane,že ho nemám čas vypít(tam je z automatu),protože musím někam jít a pak ho prostě se vztekem vyleju.Jinak zásadně bez cukru,ale to je mimo otázku.
Ahoj. Minstrele, pán se dotazuje a tak mu odpovíme. Nejspíše je to pro něj důležité. Třeba to bude důležité i pro někoho jiného. Tak, já jsem kafe nevařil ani nepamatuju, ale občas ho stejně kupuji. Jihlavanku. Ale piju ho někdy dopoledně po 10té a nebo po 14 té hodině. Někdy i obě možnosti. Turka i rozpustný slazený a do čtvrtlitráku s mlíkem nebo smetánkou. I sypanou. Většinou určitě do půl hodiny, někdy dřív.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.